Bekijk alle projecten in "OIRSCHOT"

Maatje voor ouderen met dementie.

Organisatie
Amaliazorg Oirschot
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
OIRSCHOT
Leeftijd doelgroep
Ouderen

We zijn op zoek naar een maatje voor bewoners van Amaliazorg in Oirschot. Dit om wat meer kleur te geven in hun leven. Een maatje zijn houdt in een activiteit doen met een bewoner. Dit kan zijn wandelen, koffie drinken in het restaurant, naar de markt gaan, spelletje doen, voorlezen enz. Het moet een leuke activiteit zijn voor de bewoner en de vrijwilliger. Dit kan 1 x per week, 1 x in de 2 weken, 2 x in de week, en vaak is 1 tot 2 uur al erg fijn. Het moet passend zijn voor de vrijwilliger.

Amaliazorg Oirschot Woonzorgcentrum en verpleeghuis Kempenhaeve zit in een prachtige monumentaal gebouw. Hier zijn groepswoningen, kleinschalige woningen, voor mensen met dementie. Kempenhaeve in Oirschot is gelegen in een rustige omgeving met veel groen rondom en voorzien van een winkel, een recreatiezaal, een restaurant, kapel / stilteruimte, kapper en een pedicure. Eveneens biedt Kempenhaeve in Oirschot ruimte voor ontvangst van familie, vrienden en kennissen.

Omschrijving activiteit
Een maatje zijn betekent veel voor een bewoner met dementie. Even die extra aandacht, die 1 op 1 aandacht, die zo belangrijk is. Vaak zie je herkenning terug of ontstaat er een bijzondere band. Dit doordat je elkaar beter leert kennen en weet hoe je het beste kunt communiceren om de bewoner een fijne dag te geven.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.