Bekijk alle projecten in "MAASTRICHT"

MAATJE VOOR MENSEN MET VERWARD GEDRAG

Organisatie
Humanitas Maastricht-Heuvelland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
MAASTRICHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen

als vrijwilliger…
•ben je iemand die van mensen houdt;
•ben je positief ingesteld en kun je een goede sfeer creëren;
•heb je inlevingsvermogen en respect voor de leefsituatie van de deelnemers;
•ben je initiatief rijk en zet je de eerste stap in het contact;
•sta je stevig in je schoenen en stel je grenzen;
•ben je betrouwbaar en kom je beloftes na;
•heb je een maal per week een paar uurtjes tijd om als maatje om te gaan met een deelnemer.;
•breng je de Humanitas waarden in de praktijk (gelijkwaardigheid, eigen regie voeren, verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en anderen en vraaggericht);
•ben je minimaal 18 jaar oud.

Het contact tussen de deelnemer en vrijwilliger is het belangrijkste aandachtspunt. De vrijwilliger vormt een steun voor de deelnemer door vooral te luisteren en te bemoedigen. Met het mens tot mens contact (één op één bij de deelnemer thuis) probeert de vrijwilliger de kwaliteit van leven van de deelnemer te verbeteren. De ondersteuning is vanuit een gelijkwaardige basis. Gezelschap en het ondernemen van alledaagse dingen staan centraal, maar denk ook aan praktische ondersteuning zoals hulp bij boodschappen doen of samen naar de huisarts/ziekenhuis gaan

Omschrijving activiteit
Het Humanitas Maatjesproject zet zich in om eenzaamheid te doorbreken en de sociale en maatschappelijke participatie te bevorderen van mensen met verward gedrag. Verward gedrag is een breed begrip. Deelnemers kunnen te maken hebben met dementie, persoonlijk leed, gevoel van eenzaamheid, depressie, gevoeligheid voor psychoses, verstandelijke beperking, psychiatrische beperking, dak- en/of thuisloosheid en verslaving.
Mensen met verward gedrag worden soms niet begrepen door de omgeving. Door hun (tijdelijke) kwetsbaarheid kunnen zij de sociale aansluiting missen. Hierbij kan een vrijwilliger hulp bieden.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.