Bekijk alle projecten in "AMSTELVEEN"

Maatje voor een jongeren

Organisatie
Humanitas Amstelland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTELVEEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Get a Grip
Heb jij ook wel eens stress om je financiën, een tijdelijke betalingsachterstand of geldproblemen? Kan je wel een steuntje in de rug gebruiken wat betreft je geldzaken? Dan is Humanitas Get a Grip er voor jou!
Er wordt er tegenwoordig vanuit gegaan dat jongeren vanaf zestien jaar financiële verantwoordelijkheid nemen. Denk maar eens aan je zorgverzekering regelen en je telefoonabonnement zelf betalen. En wat dacht je van op jezelf wonen, studiefinanciering regelen of een lening afsluiten? Hoe houd je dan overzicht over je administratie? En zorg je ervoor dat je elke maand uit komt met je geld en nog wat overhoudt om andere, leuke dingen, te doen? Op onze speciale Get a Grip-website vind je meer informatie!
Voor wie?
Ben je tussen de 16 en 27 jaar? Dan staan de vrijwilligers van Humanitas Get a Grip voor je klaar om je hierbij te helpen. Ze leren je hoe je goed met je geld om kan gaan en helpen je achterstallige betalingen weg te werken. Daarnaast helpen ze overzichtelijk te maken wat er iedere maand in en uit gaat.
Ook helpen ze je overzicht te krijgen over je administratie zoals het ordenen van je overeenkomsten en contracten met instanties of bedrijven. Samen zoeken jullie naar een oplossing als je geldzaken uit de hand dreigen te lopen. Een vrijwilliger helpt je online of komt bij je thuis. Het doel van de hulp is ervoor te zorgen dat jij je geldzaken weer helemaal op orde krijgt en er zelf mee verder kunt.

In het kort.

Wil jij jongeren helpen weer baas te zijn over hun eigen geld? Als vrijwilliger Get a Grip ondersteun je jongeren die financieel in de problemen zijn geraakt. Deze jongeren hebben geldstress en dat is een vervelend ding. Ze staan ermee op en gaan ermee naar bed. Daardoor zijn ze vaak moe en gespannen en minder goed instaat de juiste keuzes te maken. Als maatje van deze jongeren help je ze weer de baas te zijn over hun geld en daarmee voer hun leven!

Wie zoeken wij?
We zoeken naar iemand die affiniteit heeft met de visie en waarden van Humanitas en met geldzaken. Je maakt makkelijk contact, bent georganiseerd en hebt goede computervaardigheden. Gezien de doelgroep zoeken we een jongere vrijwilliger tot ongeveer 40 jaar. Ook is het belangrijk dat je grenzen kunt stellen, geduld hebt en empathie kunt tonen. Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een voorwaarde.

Wat biedt Humanitas?
Je krijgt een basiscursus Thuisadministratie en aanvullende e-learnings. Je werkt samen in een enthousiast team met andere vrijwilligers van Get a Grip en met de projectcoördinatoren. Je gaat aan de slag in een leuke vrijwilligersorganisatie met een prettige, informele werksfeer. En uiteraard levert het werkervaring op en wordt je horizon verbreed. Ook kan je je kennis en ervaringen delen met andere vrijwilligers tijdens intervisiebijeenkomsten.

Hoe kom ik een aanmerking?
Heb je gemiddeld 2 uur per week tijd over dan nodigen we je graag uit om te reageren gag.amstelland@humanitas.nl. In een (telefonisch) gesprek lichten we vervolgens het project nog nader toe en kijken we of het werk bij je past..

Omschrijving activiteit
Het doel van het project Get a Grip is het vergroten van de financiële zelfredzaamheid van jongeren van 16 t/m 27 jaar. Financiële zelfredzaamheid houdt in dat jongeren leren om (weer) zelfstandig hun financiën te regelen en daar de verantwoordelijkheid voor te dragen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.