Bekijk alle projecten in "ROERMOND"

Maatje op Maat

Organisatie
Stichting Wel.kom
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROERMOND
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Van een maatje wordt verwacht dat hij/zij 1 x per week of 1 x per 2 weken op bezoek gaat bij een persoon die eenzaamheid ervaart. Je wordt gekoppeld aan een persoon. Hiervoor vindt eerst een kennismakingsgesprek plaats en als het klikt van beide kanten, dan kan het maatje-zijn starten!
Hoe lang het duurt hangt erg af van wat je gaat doen of waar je evt. heen gaat, maar de richtlijn is ongeveer 1 x per week 1,5 uur.
Het is belangrijk dat je goed kunt luisteren (het gaat om de ander!) en dat je in staat bent initiatief te nemen. Ook moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen overleggen (deze wordt digitaal aangevraagd).

Het project is bedoeld voor mensen die in de gemeente Roermond zelfstandig wonen en eenzaamheid ervaren. Aanmelden kan via maatjeopmaat@vijf.nu of 0475-345140

Omschrijving activiteit
Bij het Maatjesproject in Roermond worden vrijwilligers (maatjes) gekoppeld aan mensen die behoefte hebben aan een maatje. Het gaat echt om de sociale contacten. Je bent van grote betekenis voor een ander! Wat is er nou mooier dan dat iemand echt uitkijkt naar je komst?

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.