Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Maatje meer voor een Maatje minder

Organisatie
Stichting Gilde Amsterdam
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen

Ouders/verzorgers van een kind met overgewicht kunnen een mail sturen naar maatjemeermaatjeminder@gildeamsterdam.nl Wij nemen dan uw aanvraag in behandeling.

Wij zoeken vrijwilligers die een paar uur per week een maatje/coach willen zijn voor een kind tussen de vier en zestien jaar met overgewicht. Als maatje sta je naast het kind en het gezin bij de praktische en emotionele uitdagingen rond het vinden van een gezonde leefstijl. Ook onderzoek je samen met het gezin hoe de adviezen van de jeugdverpleegkundige of de diƫtiste in praktijk gebracht kunnen worden. En je kijkt samen met het kind welke sport of activiteit hij of zij interessant vindt.

Voorbeelden van ondersteuning: Van gezond eten samen een leuke sociale bezigheid maken, samen naar de supermarkt gaan met een voedings-app, een luisterend oor bieden, samen de juiste sportclub vinden, enzovoorts..

Omschrijving activiteit
Meer dan 30.000 kinderen en jongeren in Amsterdam kampen met overgewicht of obesitas. Een ontwikkeling die je terugziet in meerdere grote steden.

Amsterdam doet hier iets aan in een groot netwerk van professionals en vrijwilligers, de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. Gilde Amsterdam sluit hierbij aan met het project Maatje meer voor een Maatje minder: vrijwilligers begeleiden kinderen met overgewicht van 4 t/m 16 jaar in gezinsverband.

Een coach bij het project Maatje meer voor een Maatje minder ondersteunt het kind en het gezin op een positieve en praktische manier op weg naar een gezond gewicht, bijvoorbeeld door het uitzoeken van sportaanbod in de buurt of het samen uitproberen van gezonde recepten.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.