Bekijk alle projecten in "NISSEWAARD"

Maatje & Dementie

Organisatie
Oproepcentrale
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
NISSEWAARD
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Heb jij belangstelling voor en affiniteit met mensen met dementie en hun mantelzorgers?
Ben je 1x per week of 1x per 2 weken 2 uurtjes beschikbaar?
Dit ga je doen: Er zijn veel thuiswonende ouderen, die te maken hebben met beginnende dementie. Ze kunnen wat gezelligheid en laagdrempelige ondersteuning gebruiken. Door bijv een luisterend oor te zijn, een stukje samen te wandelen of een spelletje te doen. Samen foto boeken te bekijken. Echt een maatje of een buddy. Je bent van grote betekenis voor de hulpvrager met dementie, die krijgt aandacht, daarnaast geeft het de mantelzorger de gelegenheid om een adempauze in te lassen en er even tussenuit te gaan.
Wat wij bieden:
-wij gaan altijd voor een match op maat, de klik is voor ons het aller belangrijkste!
-Wij passen ons aan naar jou beschikbaarheid
-opname in een team vrijwilligers
-professionele begeleiding en ondersteuning
-cursus en themabijeenkomsten
-de mogelijkheid om wezenlijk contact te maken met mensen met dementie

De vrijwilliger komt 1x per week, of 1x per twee weken bij de client thuis. Voor maximaal 2 uurtjes. Dit is puur voor een stukje sociaal contact/ontlasting mantelzorger.
Wij gaan altijd voor een match op maat, er moet een klik zijn tussen de cliënt en de vrijwilliger!

Omschrijving activiteit
Als maatje bezoek je de dementerende cliënt in de thuissituatie. Veelal woont de persoon alleen, of is er een partner (mantelzorger aanwezig). Als maatje geef je een stukje aandacht, door gezellig een kop koffie te komen drinken, een stukje te gaan wandelen. Samen mooie herinneringen op te halen. Of de mantelzorger even een momentje te gunnen zich te ontspannen. Je bent van onschatbare waarde. Wij gaan altijd voor een match op maat, de klik is voor ons het aller belangrijkste!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.