Bekijk alle projecten in "AALTEN"

Levenstijdschrift

Organisatie
Humanitas District Oost
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AALTEN
Leeftijd doelgroep
Ouderen

Houd jij van schrijven, digitale foto albums maken, teksten verwerken, ben je ouder dan 16 en geinteresseerd in andere mensen? Dan is deze activiteit misschien iets voor jou.
Je werkt deels vanuit huis en gaat op bezoek bij iemand anders om hem te interviewen.
Je werkt op een online platform, dus het is handig dat je in bezit bent van een computer of tablet.
Humanitas zorgt voor je opleiding en de begeleiding. Je zuot bijvoorbeeld werken in een klein redactieteam, van 2 of 3 personen.
Het maken van een tijdschrift kost je 12 uur, in de periode van 6 tot 10 weken. In die periode ga je een aantal keren bij iemand op bezoek, verzamel je informatie en stel je het magazine samen.
Je dient een VOG te hebben, of aan te vragen. En we vragen je om een privacyverklaring te ondertekenen.
Iets voor jou?

Herken je dit, “Ik heb zoveel meegemaakt, ik zou er wel een boek over kunnen schrijven!“ Er is niets wat je weerhoudt, want Humanitas kan je helpen bij het samenstellen van een levenstijdschrift.
Denken en praten over vroeger doen we allemaal. Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal. Ook jij. Ingrijpende gebeurtenissen, vreugdevolle en verdrietige ervaringen, in ieders leven komen ze voor. Ze vormen een schat aan waardevolle herinneringen. Wil je die vastleggen? Voor jezelf, voor de kinderen of de kleinkinderen? In een levenstijdschrift krijgt jouw verhaal een tastbare vorm. En met een foto van jou als schattige peuter of knappe student(e) op de cover, maak je het plaatje helemaal compleet!

Humanitas biedt ondersteuning
Soms is het moeilijk om je verhaal vast te leggen; omdat je niet kunt schrijven, je geheugen je in de steek laat, je partner dementeert, of omdat je als familielid erg emotioneel betrokken bent en je dus liever het verhaal vertelt. In die situaties kun je een beroep doen op Humanitas.
Een vrijwilliger verzamelt aan de hand van een vragenlijst materiaal voor het levenstijdschrift samen met jou, jouw partner, familie en eventueel vrienden en buren. Het verzamelde materiaal wordt vervolgens verwerkt in een daarvoor ontworpen format. Bij de verwerking van gegevens en de opmaak van het levenstijdschrift wordt de vrijwilliger ondersteund door de (vrijwillige) hoofdredacteur namens Humanitas.

Omschrijving activiteit
Denken en praten over vroeger doen we allemaal. Iedereen heeft zijn eigen levensverhaal. Ingrijpende gebeurtenissen, vreugdevolle en verdrietige ervaringen, in ieders leven komen ze voor. Ze vormen een schat aan waardevolle herinneringen. Wil jij die voor een ander vastleggen?

Voor het project "Het Levenstijdschrift" zijn wij op zoek naar mensen die willen meewerken aan het maken van een glossy over het leven van één persoon. Aan de hand van foto's en korte verhalen, die jij verzamelt, schets je iemands leven. Door jouw bezoek voelt iemand zich minder eenzaam, kan iemand zijn levensverhaal delen en rond je het contact af met een mooi geschenk.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.