Bekijk alle projecten in "GRONINGEN"

Kind aan Huis - Humanitas Groningen

Organisatie
Humanitas Groningen
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
GRONINGEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Als gastgezin stel je je huis en hart open voor een kind, jongere of jongvolwassenen die er behoefte aan heeft soms even thuis te kunnen zijn in een ander huis. Dat kan een middag per week, een weekend per maand of zo vaak als jij beschikbaar bent. Het kind of de jongere draait mee in jouw alledaagse (gezins)leven en vindt bij jou aandacht, plezier en ontspanning. Alle gezinssamenstellingen zijn welkom, ook alleenstaanden.

Vrijwillige gastgezinnen bieden via Kind aan Huis van Humanitas bieden een 'tweede thuis' aan kinderen en jongeren die in hun eigen omgeving niet zo'n plek hebben. Als kind of jongere vind je bij het gastgezin aandacht, plezier en ontspanning en als ouder heb je even tijd voor jezelf.

Omschrijving activiteit
In sommige gezinnen is veel aan de hand: armoede, ziekte, een verslaving of een beperking, sociaal isolement, een (v)echtscheiding. Voor sommige kinderen en jongeren die opgroeien in zo’n situatie is het fijn af en toe thuis te kunnen zijn in een ander huis. De ouder heeft dan even tijd voor zichzelf. Ook sommige alleenstaande jongvolwassenen hebben daaraan behoefte.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.