Bekijk alle projecten in "MAASTRICHT"

Jongerenmaatjes

Organisatie
Humanitas Maastricht-Heuvelland
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
MAASTRICHT
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Een plek om te wonen.
Inkomsten.
Iets om te doen...

Ouder worden gaat vanzelf. Maar alles wat daarbij komt kijken is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom is het fijn als er iemand voor je klaar staat. Iemand om de gewone dingen mee te doen. Die het niet heeft over doelen en actieplannen, maar er gewoon voor je is.

Wat houdt het in?
Samen spreken jullie één keer per week, of één keer in de twee weken af. Jullie bepalen waar, wanneer en wat jullie gaan doen. En als jij dat wilt, trekken jullie ongeveer een jaar met elkaar op.

Uiteraard gaan we op zoek naar een goede match: iemand waarmee het klikt, die je vertrouwt en met wie je kunt lachen en praten.

Interesse?
Wil je je aanmelden? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met de projectcoördinator Bonnita Leisberger. Je kunt bellen of Whatsappen naar het nummer 0630525401 of een mail sturen naar jongerenmaatjes.maastricht@humanitas.nl

Met iets kleins kun je van grote betekenis zijn voor een ander

Als maatje ben je geen hulpverlener maar bied je een luisterend oor, gezelschap en vertrouwen. En ondersteun je waar nodig. Net dat steuntje in de rug of samen iets leuks doen, kan al veel verschil maken. Jij kunt als vrijwilliger bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen, het sociale netwerk en samen met de jongere richting geven aan een leuk leven. Samen bepalen jullie hoe vaak, wanneer en wat jullie gaan doen.

Dus ben jij jong/ jong van geest en zou je graag iets willen betekenen voor een leeftijdsgenoot/ jongere? Laat het ons weten! Wij willen graag kennis met je maken! Ook voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met de coördinator van het project Bonnita Leisberger. Je kunt bellen of Whatsappen naar het nummer 0630525401 of een mail sturen naar jongerenmaatjes.maastricht@humanitas.nl.

Omschrijving activiteit
Voorkomen is beter dan genezen en daarom zijn wij vorig jaar met een Jongerenmaatjes project gestart. De vrijwilligers van Humanitas Jongerenmaatjes zijn er voor jongeren tussen de 16 en 23 die wat extra aandacht en hulp kunnen gebruiken. De weg naar volwassenheid is namelijk niet makkelijk. Te denken valt aan risicojongeren, dit zijn jongeren met een verhoog risico op maatschappelijke uitval en/of verval in criminaliteit. Jongeren die dak- en thuisloos zijn, of zijn geweest. Maar ook jongeren die zelfstandig willen worden maar (nog) niet over voldoende vaardigheden beschikken om zich zelfstandig te handhaven.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.