Bekijk alle projecten in "VOORST"

Jongerencoach / maatje

Organisatie
Humanitas Match
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
VOORST
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Bij Humanitas Match ga je voor een jaar een jongere (12-25 jaar) coachen. Je bent een maatje voor de jongere en je doet dat op basis van gelijkwaardigheid. De jongere heeft een ondersteuningsvraag die kan gaan over; sociaal netwerk opbouwen, zelfvertrouwen vergroten, zelfredzaamheid vergroten, een tienermoeder ondersteunen, een minderjarige vluchteling ondersteunen bij Nederlandse taal of het leren kennen van de Nederlandse cultuur, helpen bij zelfstandig wonen. Kortom zeer uiteenlopende vragen! Als maatje trek je ongeveer twee uur per week met de jongere op. Door middel van laagdrempelige activiteiten probeer je een goed contact op te bouwen en de jongere te ondersteunen, maar ook een gezellige tijd samen te hebben. Je gaat er samen vooral op uit!

Wij vragen:
• motivatie en enthousiasme
• een open houding
• een jaar inzet voor twee uur per week
• betrouwbaarheid en aan afspraken houden
• je staat open voor feedback
• je bent bereid de basistraining (3 avonden) te volgen en de intervisie-/thema-avonden
• je bent minimaal 18 jaar
• je hebt mbo+ of hbo-niveau
• een VOG

Je krijgt:
• begeleiding van een coördinator
• training, thema-avonden en intervisie
• Een kleine onkostenvergoeding per maand voor activiteiten
• een jaar waarin je je persoonlijk kunt ontwikkelen

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Iedereen kan ons 'om de hoek' vinden, dankzij onze ruim tachtig lokale afdelingen, verspreid over het hele land. Onze hulp kost niks en is tijdelijk en gelijkwaardig. Onze vrijwilligers staan naast hun deelnemers, nooit erboven. Ze bieden praktische hulp, tips, vriendschappelijk contact en een luisterend oor. Ze zijn maatjes waar je veel aan hebt.

Ben je tussen de 12 en 25 jaar en zoek je een maatje? Iemand waarmee je een jaar lang twee uur per week optrekt; samen gaat sporten, nieuwe mensen leren kennen, samen praten of samen te ontdekken wat jij leuk en belangrijk vindt in jouw leven. En woon je in de gemeente Voorst? Meld je dan aan!

Omschrijving activiteit
Humanitas Match is er voor alle jongeren tussen de 12-25 jaar die een ondersteuningsvraag hebben. Bijvoorbeeld jongeren die vragen hebben op het gebied van school, werk of vrije tijd, jongeren die een link met jeugdzorg hebben(gehad), jonge nieuwkomers of jonge ouders of dak- en thuisloze jongeren.

Een maatje en een jongere trekken een jaar lang samen op; sporten, creatief bezig zijn, de deur uit, contact, filmpje, shoppen, elkaar vertrouwen, vrienden maken, praktische hulp, zelfvertrouwen en toekomst.;

We ondersteunen jongeren bij het (her)vinden van hun plek in de maatschappij, het versterken van het zelfvertrouwen, vergroten van hun netwerk en het maken van keuzes in bijvoorbeeld school, werk of vrije tijd.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.