Bekijk alle projecten in "ZWOLLE"

JobHulpMaatje

Organisatie
Stichting Voor Elkaar Zwolle
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ZWOLLE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Een JobHulpMaatje helpt een werkzoekende op weg naar werk. Dit kan zowel groepsgewijs (JobGroup) als individueel (JobHulpMaatje). Je coacht de hulpvrager op het gebied van vragen als wie ben ik, wat kan ik en hoe kom ik daar?

Het belangrijkste is betrokkenheid bij werkzoekenden en de wil om op basis van gelijkwaardigheid iemand te ondersteunen in een moeilijke periode van het leven. Dit houdt in dat je veel kan betekenen voor iemand maar ook geconfronteerd kan worden bij moeilijkheden van anderen of met teleurstelling als iets niet lukt. We vinden het belangrijk dat een maatje eerlijk, betrouwbaar en zorgvuldig is in het contact met de aanvrager. Om de JobHulpMaatjes richting te geven in wat zij gaan doen bieden we een tweedaagse training aan, we vragen van je om deze te volgen als je je aanmeldt.

Wij vragen dat iemand één dagdeel in de week beschikbaar is. Bij een individueel traject kan dit inhouden dat je 2 uur coacht en daaromheen wat tijd kwijt bent aan voorbereiding en het maken van een afspraak. De JobGroups worden één keer per week gehouden voor zeven weken lang en beslaan een hele avond. Er wordt afgewisseld in wie de JobGroups geven, de meesten geven tweemaal per jaar een JobGroup.

Zoek je een baan of dreig je je baan te verliezen? Of heb je wel een baan maar zit je daar niet op je plek? Bij het project JobHulpMaatje onderzoek je welke baan aansluit bij jouw kwaliteiten, talenten en werkervaring. Ook ontdek je hoe je jezelf kunt presenteren tijdens een sollicitatie. In een JobGroup ga je samen met andere Zwolse werkzoekenden aan de slag met wat jou uniek maakt en hoe jij dat in kan zetten op de arbeidsmarkt. Daar omheen is er ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen. De insteek is: samen sta je sterker! Door jouw unieke bijdrage aan het programma help je jezelf en anderen op weg in het vinden van werk. Is een groepsaanpak voor jou niet passend of wil je na de JobGroup verder met je ontdekkingstocht? Dan kun je samen met de coördinator besluiten om individueel aan de slag te gaan. Je wordt dan gekoppeld aan een ‘JobHulpMaatje’, een goed opgeleide vrijwilliger. Hij of zij coacht jou één op één.

Omschrijving activiteit
Vanuit respect voor onze medemens en naastenliefde willen wij naast kwetsbare stadsgenoten staan en hen ondersteunen in het zetten van een duurzame stap in een menswaardig bestaan. Dit willen we doen door mensen te helpen op weg richting werk. Wij gunnen dat iedereen daardoor weer perspectief krijgt en een hoopvolle toekomst.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een Maatje op maat te vinden.