Bekijk alle projecten in "ZWOLLE"

JobHulpMaatje

Organisatie
Stichting Voor Elkaar Zwolle
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ZWOLLE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Een JobHulpMaatje helpt een werkzoekende op weg naar werk. Je coacht de hulpvrager op het gebied van vragen als wie ben ik, wat kan ik en hoe kom ik daar?

Juist in deze tijd van de coronacrisis is het belangrijk om betrokken te zijn bij werkzoekenden en om op basis van gelijkwaardigheid iemand te ondersteunen in een moeilijke periode van het leven. Door de coronacrisis komen er veel mensen zonder werk te zitten, die jouw hulp kunnen gebruiken om weer perspectief te krijgen. Dit houdt in dat je veel kan betekenen voor iemand. We vinden het belangrijk dat een maatje eerlijk, betrouwbaar en zorgvuldig is in het contact met de aanvrager. Om jou als JobHulpMaatje richting te geven in wat je gaan doen bieden we standaard een tweedaagse training aan. We vragen van je om deze (digitaal) te volgen als je je aanmeldt, zodat je genoeg handvatten hebt om aan de slag te gaan.

Doorgaans vragen we dat iemand één dagdeel in de week beschikbaar is. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je 2 uur coacht en daaromheen wat tijd kwijt bent aan voorbereiding en het maken van een afspraak.

Zoek je een baan of dreig je je baan te verliezen? Of heb je wel een baan maar zit je daar niet op je plek? Bij het project JobHulpMaatje onderzoek je welke baan aansluit bij jouw kwaliteiten, talenten en werkervaring. Ook ontdek je hoe je jezelf kunt presenteren tijdens een sollicitatie. Samen met een JobHulpMaatje ga je aan de slag met wat jou uniek maakt en hoe jij dat in kan zetten op de arbeidsmarkt. Een JobHulpMaatje is een goed opgeleide vrijwilliger.

Omschrijving activiteit
Vanuit respect voor onze medemens en naastenliefde willen wij naast kwetsbare stadsgenoten staan en hen ondersteunen in het zetten van een duurzame stap in een menswaardig bestaan. Dit willen we doen door mensen te helpen op weg richting werk. Wij gunnen dat iedereen daardoor weer perspectief krijgt en een hoopvolle toekomst, ook in deze tijd van crisis.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt