Bekijk alle projecten in "OVERBETUWE"

Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht!

Organisatie
RIBW AVV
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
OVERBETUWE
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Zoek je een vrijwillig maatje? Om gematcht te worden met een vrijwilliger van RIBW AVV is het wel belangrijk dat je ook begeleiding van ons ontvangt. Is dat het geval, neem dan contact op met jouw begeleider.

Riet die graag erop uitgaat met de fiets, Osama die nieuwe gerechten wil proberen, spelletjesfan Layla, visliefhebber Henk, Murat met een passie voor fotografie...voor onze cliënten geldt dat ze graag een sociaal contact opdoen buiten hun eigen kring en soms net dat extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Als maatje zet je je gemiddeld een uur per week in, dit doe je in overleg met je maatje. Voor jou betekent het een fijn contact in je eigen buurt, een grote glimlach, een lekkere kop thee, wat lichaamsbeweging of een nieuwe hobby... Ook kan vrijwilligerswerk een prettige manier zijn om zelf wat meer ritme op te bouwen of om kennis te maken met de zorg en een bepaalde doelgroep.

Bij RIBW AVV zorgen we ervoor dat je goed begeleid wordt, je de basistraining ‘Herstelondersteunend werken’ kunt volgen en bv. gebruik kunt maken van de online leeromgeving GoodHabitz met trainingen voor zowel je professionele als persoonlijke ontwikkeling. En attenties zoals een kerstpakket komen natuurlijk ook gewoon jouw kant op!.

Omschrijving activiteit
RIBW AVV biedt specialistische begeleiding aan volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar met een psychiatrische aandoening of ernstige psychosociale problemen bij het wonen, werken en leven. We werken samen aan duurzaam herstel, waarin de kracht en de regie van de cliënt leidend is. Dit doen we samen, op basis van wat de cliënt kan en wil.

Als jij graag ommetjes maakt, prachtige foto’s van gebouwen kiekt, een kei bent in het haken van knuffels, een goede schaakspeler bent of weet waar je de beste cappuccino kunt scoren, ben jij wellicht een heel fijn maatje voor een van onze cliënten! Voor alles is een match te vinden. Door jou komen cliënten weer meer buiten en maken ze contact. Dat maakt de dag een stuk leuker!

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.