Bekijk alle projecten in "ZWIJNDRECHT"

Jij hebt precies de ervaring die wij zoeken!

Organisatie
Humanitas Home-Start & Home-Start+
Soort project
Maatjes
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ZWIJNDRECHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Als vrijwilliger van Home-Start biedt je ouders een luisterend oor, vriendschappelijk contact en praktische steun. Wekelijks ga je een paar uurtjes bij ‘jouw’ gezin op bezoek. Deze gezinsondersteuning duurt tussen de 3 en 12 maanden.
Jij wordt in je werk begeleid door een Home-Start coördinator. (altijd iemand om op terug te vallen) Werken voor Home-Start is verrijkend. Je komt in contact met bijzondere mensen, andere gewoonten en culturen. Door Home-Start word je bovendien goed voorbereid. Voordat je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je eerst een gedegen training, zodat je gezinnen goed kunt ondersteunen. Je ontvangt professionele begeleiding van de coördinator die bovendien regelmatig interessante intervisie/themabijeenkomsten organiseert, waardoor je steeds verder kunt groeien in je werk. Tijdens de intervisiebijeenkomsten wissel je ervaringen uit met je collega vrijwilligers. Zo kun je met en van elkaar leren

Heel het jaar door geven wij regelmatig de voorbereidende training. Meld je nú aan!

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de (ex)-partner. Meestal kunnen gezinnen zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het fijn als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje te helpen bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan een steuntje in de rug bieden. Ze komt gedurende ongeveer 1 jaar een dagdeel in de week bij jou thuis langs.

Omschrijving activiteit
Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld. Meestal kunnen gezinnen zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het fijn als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan een steuntje in de rug bieden. Ze gaat gedurende ongeveer 1 jaar een dagdeel in de week bij het gezin thuis langs.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.