Bekijk alle projecten in "NIJMEGEN"

Iriszorg Maatjesproject De Schakel

Organisatie
Iriszorg
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
NIJMEGEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Wat ga je doen?
Ongeveer één keer in de week spreek je af met één van onze cliënten. Samen overleg je wat jullie gaan doen, bijvoorbeeld wandelen, fietsen, samen de stad in. Sommige cliënten willen lid worden van een (sport)club of een wijkcentrum bezoeken, maar durven de eerste stap niet te zetten. Dan kun je als maatje daarbij steunen en ga je samen. Of je helpt bij het wegwijs maken op de laptop of Nederlands leren. Anderen willen graag alleen even een praatje maken en samen koffie drinken. Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die goed kunnen luisteren en zich in kunnen leven in onze cliënten.

Het Iriszorg maatjesproject is voor cliënten die in behandeling zijn of begeleid worden door Iriszorg. De aanmelding van een nieuwe cliënt gebeurt door de Iriszorg hulpverlener.

Omschrijving activiteit
Maatjes zijn voor onze clienten enorm waardevol. Vaak leven zij in een kleine wereld en kunnen maatjes een schakel zijn om weer mee te doen in de maatschappij. We zoeken maatjes voor enkele maatjesprojecten in Nijmegen voor onze cliënten bij Beschermd Wonen, De Hulsen, De Crisisopvang, onze jongerenopvang Vince en voor onze clienten die ambulant behandeld of begeleid worden door Iriszorg.
Iriszorg biedt een vangnet jongeren en volwassenen met problemen die de grip op hun leven kwijt raken. Vaak kampen ze met een verslaving, zitten in een sociaal isolement of hebben psychische problemen.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt