Bekijk alle projecten in "SCHOUWEN-DUIVELAND"

Humanitas Zeeland Maatjes LVB

Organisatie
Humanitas Zeeland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
SCHOUWEN-DUIVELAND
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Een Maatje worden van iemand met een licht verstandelijke beperking is heel gezellig! Ieder mens heeft behoefte aan contact met anderen. Maar sommigen kost het meer moeite om zelf die contacten te vinden of te leggen.
Zoals mensen met een licht verstandelijke beperking. Humanitas Zeeland Maatjes LVB brengt deze mensen in contact met een Maatje om samen leuke dingen te ondernemen.

De coördinator van Maatjes LVB heeft een kennismakingsgesprek met iedere nieuwe vrijwilliger, het Maatje. Vervolgens worden deelnemers en Maatjes zorgvuldig aan elkaar gekoppeld. Hierbij wordt rekening gehouden met gemeenschappelijke hobby’s en interesses.
Een Maatje is geen hulpverlener. Het is belangrijk op basis van gelijkwaardigheid met elkaar om te gaan.

Omschrijving activiteit
Wij zoeken mensen met een groot hart die het leuk vinden om samen ongeveer één keer per twee weken iets te gaan doen met iemand met een licht verstandelijke beperking. Dat kan heel verschillend zijn.
Bijvoorbeeld samen koffie drinken, naar de stad, terrasje pakken, voetbal kijken, naar de film, muziek luisteren, een spelletje doen, fietsen of wandelen.
Wij bieden jou de kans om een bijzondere, prettige en zinvolle ervaring op te doen
• Begeleiding en ondersteuning tijdens het traject
• Mogelijkheid tot volgen van cursussen
• Twee keer per jaar een bijeenkomst voor de Maatjes
• Onkostenvergoeding
• Vrijwilligersverzekering

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt