Bekijk alle projecten in "EINDHOVEN"

Humanitas Wel Thuis-gezinnen zoekt een vrijwillige coach opvoedingsondersteuning

Organisatie
Humanitas Eindhoven
Soort project
Maatjes
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
EINDHOVEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Gezinnen die deelnemen aan het project Wel Thuis worden al begeleid door een professional binnen de jeugdzorg. De (gratis) wekelijkse ondersteuning van vrijwilligers is op basis van gelijkwaardigheid en richt zich op de alledaagse vragen en behoeften van het gezin, zodat zij meer grip krijgen op hun situatie en uiteindelijk zelf verder kunnen. Een vrijwilliger is een maatje voor het gezin door bijvoorbeeld een luisterend oor te bieden, samen activiteiten te ondernemen, opvoedingsondersteuning of vriendschappelijk contact te bieden, mee te gaan naar afspraken en/of te helpen bij structuur aanbrengen. Iedere drie maanden bespreken het gezin, de coördinator, vrijwilliger en hulpverlener met elkaar hoe het gaat.

Humanitas Wel Thuis-gezinnen zoekt een vrijwillige coach opvoedingsondersteuning.

Gezinnen die deelnemen aan het project Wel Thuis worden begeleid door een professional binnen de jeugdzorg. Professionals werken in deze gezinnen aan de veiligheid- of ontwikkelingsbedreiging van een kind. Zij hebben hierin de regie.
Als vrijwilliger ondersteun je het gezin wekelijks zonder oordeel vanuit gelijkwaardigheid. Je wordt een maatje voor het gezin door bijvoorbeeld een luisterend oor te bieden, samen activiteiten te ondernemen, opvoedingsondersteuning of vriendschappelijk contact te bieden, mee te gaan naar afspraken en/of te helpen bij structuur aanbrengen.

Als vrijwilliger…
• bouw je een vertrouwensband op met het gezin.
• versterk je de eigen kracht van de gezinsleden.
• bied je praktische en emotionele ondersteuning aan het gezin.
• help je het gezin hun eigen netwerk te versterken en te benutten en/of
• stimuleer je gezinsleden om eigen oplossingen te bedenken en te realiseren. Zodat het in de toekomst zelfstandig(er) kan functioneren.
Wij vragen…
• Tijd en aandacht (minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar, gedurende één jaar)
• Ervaring in het opvoeden van kinderen
• Levenservaring en een stevige persoonlijkheid
• Respect voor de waarden en normen van het gezin
• Stressbestendigheid, flexibiliteit en creativiteit
• Een verklaring omtrent gedrag (VOG)
Wij bieden…
• Uitdagend, leuk en interessant vrijwilligerswerk
• Een voorbereidende training
• Professionele begeleiding door de coördinator van Humanitas
• Terugkombijeenkomsten met collega-vrijwilligers
• Interessante themabijeenkomsten
• Onkostenvergoeding

Interesse?
Wij zoeken vrijwilligers Eindhoven en de regio. Stuur je reactie naar m.cardol@humanitas.nl. Heb je eerst nog een vraag? Bel dan gerust met coördinator Marisse Cardol, Tel. 06-83811067.

Herintreders en personen die ervaring willen opdoen in de jeugdzorg zijn van harte welkom, minimale leeftijd is 25 jaar.

www.humanitas.nl/eindhoven/wt

Website Wel.

Omschrijving activiteit
Gezinnen die deelnemen aan het project Wel Thuis worden begeleid door een professional binnen de jeugdzorg. Professionals werken in deze gezinnen aan de veiligheid- of ontwikkelingsbedreiging van een kind. Zij hebben hierin de regie. Een vrijwilliger ondersteunt een gezin naast de hulpverlening, wekelijks, zonder oordeel vanuit gelijkwaardigheid. Een vrijwilliger is een maatje voor het gezin door bijvoorbeeld een luisterend oor te bieden, samen activiteiten te ondernemen, opvoedingsondersteuning of vriendschappelijk contact te bieden, mee te gaan naar afspraken en/of te helpen bij structuur aanbrengen. Iedere drie maanden bespreken het gezin, de coördinator, vrijwilliger en hulpverlener met elkaar hoe het gaat. Een vrijwilliger kan als brugfunctie fungeren en veel praktische hulp bieden.
Zeker in gezinnen waar professionals veel tijd kwijt zijn met cliënten die graag hun verhaal willen doen of gezinnen die geen stabiel netwerk hebben kan een vrijwilliger een grote meerwaarde zijn. Vooral als het gaat om een luisterend oor, met kleine stapjes aan grote doelen werken en samen bouwen aan netwerk en aan eigen regie werken en weer in eigen kracht komen. Bij Humanitas is er goede begeleiding voor de vrijwilligers. Zij worden eerst getraind voor ze gekoppeld worden aan een gezin. In de ‘Wel Thuis-gezinnen’ evalueren we om de drie maanden met de deelnemer, vrijwilliger en de professional.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.