Bekijk alle projecten in "OUDE IJSSELSTREEK"

Humanitas Tandem: met z’n tweeën durf je en doe je meer!

Organisatie
Humanitas
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
OUDE IJSSELSTREEK
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Wil jij voor een volwassene een maatje zijn? Samen leuke dingen doen, maar ook een luisterend oor zijn? Jouw inzet en talent zijn van groot belang en van harte welkom.
Je helpt iemand die niet genoeg mogelijkheden heeft om zelf het initiatief te nemen. Je helpt met het opbouwen van een eigen sociaal netwerk. Je bent een luisterend oor, een vraagbaak en natuurlijk prettig gezelschap. Je ziet jouw deelnemer een keer per week of eens in de twee weken. Hoeveel tijd jullie met elkaar doorbrengen, overdag of in de avonduren, doordeweeks of in het weekend, dat is aan jullie. De hulp duurt meestal een jaar. Dan moet de deelnemer het zelf weer kunnen oppakken.

Herken jij je hierin?
- Je bent aangenaam gezelschap
- Je kunt goed luisteren en hebt een goed inlevingsvermogen
- Je hebt per week 3 uur tijd om met iemand af te spreken
- Je vindt het leuk om een jaar met iemand op te trekken
Dan zoeken we jou! Wij bieden je inspirerend en leuk vrijwilligerswerk, een reiskostenvergoeding, scholing en begeleiding en een leuke, leerzame tijd bij Humanitas.
Momenteel nodigen we ook specifiek jongeren uit te reageren. We hebben ook nog stageplaatsen beschikbaar voor een hierbij passende MBO- of Hbo-opleiding.

Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan? Maar lukt het niet om contacten te leggen, of weet je niet goed hoe? Onze maatjesprojecten zijn speciaal toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond. Humanitas zoekt een vrijwilliger voor je om samen gezellige dingen te doen en te genieten van alledaagse dingen. Onder de mensen komen, is gemakkelijker met z’n tweeën. De vrijwilliger kan je ook helpen bij het zoeken naar andere contacten. Interesse?

Wat houdt het in?

Een maatje is iemand met wie je één keer per week, of één keer in de twee weken iets leuks gaat doen. Samen spreken jullie af wat en wanneer. Een goed gesprek, wandelen, tuinieren, hardlopen, een bezoek aan een museum of een gezellig kopje koffie op een terrasje; het kan van alles zijn. Ongeveer een jaar lang stelt je maatje alles in het werk om jou het plezier en zelfvertrouwen te geven dat je nodig hebt. Zo kun je straks zelf nieuwe contacten leggen en oude onderhouden.

Ik geef me op, en dan?

Je meldt je aan. Daarna neemt een coördinator contact met je op. Er volgt een gesprek waarin jullie kennismaken en waarin je vertelt waarbij we jou kunnen helpen. Je kunt er altijd nog over nadenken, of er vanaf zien. Dan ontmoet je jouw maatje. Is er geen klik, dan regelen we een andere vrijwilliger. Na twee maanden vraagt de coördinator aan allebei of de klik er nog steeds is.

Omschrijving activiteit
Jong of oud, iedereen kan zich weleens eenzaam voelen. Humanitas Tandem helpt je waar het maar kan. Jouw maatje luistert, geeft je aandacht en steun. Samen doen jullie dingen die je leuk vindt. Zo bouw je vertrouwen op om zelf contacten te gaan leggen.
Humanitas Tandem is er voor iedereen die zich eenzaam voelt, ongeacht beperking, levensverhaal of leefomstandigheden. Met zijn tweeën durf je meer! Dus, zoek jij een maatje, of wil je een maatje zijn voor een ander, dan is dit iets voor jou!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.