Bekijk alle projecten in "DRONTEN"

Humanitas Ontmoeting Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant

Organisatie
Humanitas, afd. Lelystad-Dronten
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
DRONTEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

De coördinator van Humanitas Ontmoeting (Hilde of Jarno) komt bij jou als hulpvrager thuis op bezoek en vraagt wat je wensen zijn. Ook bespreken we wat er allemaal mogelijk is. De coördinator probeert daarop een vrijwilliger te vinden die bij jou past. Samen onderneem je activiteiten.

De getrainde vrijwilligers helpen vanuit de waarden van Humanitas:
* behoud van de regie over je eigen leven
* verantwoordelijkheid voor jezelf en de ander
* gelijkwaardigheid
* vraaggericht
Wij zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, religie, geslacht, huidskleur.

Of je nu veel of weinig tijd beschikbaar hebt, we hebben een passende en vooral betekenisvolle rol voor je. Je kunt gedurende een periode van 1 à 1,5 jaar als bezoek-vrijwilliger een steuntje in de rug zijn voor iemand, die dat even goed kan gebruiken. Je drinkt samen koffie en biedt een luisterend oor. Of je helpt iemand als activatie-vrijwilliger bij het opnieuw opbouwen of versterken van zijn netwerk door samen naar passende activiteiten op zoek te gaan. Daarnaast hebben we ook voor kortere periodes behoefte aan activiteiten-vrijwilligers die de diverse activiteiten organiseren die we onze deelnemers aanbieden.
Laten we samen kijken wat jij het leukst vindt om te doen!".

Omschrijving activiteit
In de gemeente Dronten zijn er steeds meer mensen ( zowel jong als oud ) die een teruglopend aantal sociale contacten hebben, waardoor hun netwerk kleiner en kleiner wordt. De gezelligheid die wij allemaal zo nodig hebben, ontbreekt.
Humanitas Ontmoeting brengt vrijwilligers in contact met deze eenzaam wordende medemens. Via ons programma 'Van Hier naar Daar' ondersteunen we plaatsgenoten bij het versterken van hun netwerk zodat nieuwe vriendschappen groeien en het gevoel weer ontstaat dat zij er toe doen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.