Bekijk alle projecten in "WEERT"

Humanitas Maatjes Weert en omgeving

Organisatie
HUMANITAS Midden-Limburg
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
WEERT
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Humanitas Maatjes Weert en Omgeving
Wil je meer contacten met mensen? Met een maatje ga je gezellig op stap en doe je leuke dingen. Het geeft je zelfvertrouwen.
Wil je graag een maatje om samen mee op stap te gaan? Maar lukt het niet om contacten te leggen, of weet je niet goed hoe? Onze maatjesprojecten zijn speciaal toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond. Ben je eenzaam? Of ex-gedetineerd? Heb je een psychiatrisch verleden? Een verstandelijke beperking? Iedereen kan bij ons terecht
Samen met een van onze vrijwilligers -jouw maatje- ga je eropuit. Gewoon lekker ontspannen. Wandelen of winkelen, bijvoorbeeld. Of een museum bezoeken. en natuurlijk kun je praten over wat jou bezighoudt. Alles is erop gericht om jou het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven dat je nodig hebt om je eigen contacten op te bouwen.
Heeft u nog vragen, of wilt u zich opgeven als Maatje, stuur dan een mailtje naar:

middenlimburg@humanitas.nl

Heeft u een vraag over onze hulp, of wilt u ook als vrijwilliger aan de slag gaan bij het Humanitas Maatjesproject? Neem dan contact op met de coördinator Yvonne Lemmen-Lagarde. E-mail: jylemmen@ziggo.nl of wilt u meer informatie over Humanitas, mail dan naar middenlimburg@humanitas.nl

Omschrijving activiteit
Het Maatjesproject is een soort vriendendienst. Het maatje ondersteunt mensen die in een sociaal isolement verkeren. De deelnemer heeft soms professionele hulp en begeleiding van een instelling (gehad) en probeert de draad van het gewone leven weer op te pakken. Het contact is meestal gericht op het ondernemen van leuke en alledaagse activiteiten. Een maatje helpt en activeert een deelnemer bij het zoeken naar nieuwe sociale contacten. Belangrijk is dat een maatje en deelnemer iets gemeenschappelijks hebben, iets waar ze samen over kunnen praten. Bv. samen naar een buurthuis gaan, samen op een terrasje zitten, gewoon samen kletsen. Een maatje stelt belangeloos aandacht en tijd beschikbaar voor de medemens die daaraan behoefte heeft.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt