Bekijk alle projecten in "ASTEN"

Humanitas Jeugdsupport

Organisatie
Humanitas Eindhoven
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ASTEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Ken je een jongere die een steuntje in de rug kan gebruiken? Meld hem of haar dan aan bij Jeugdsupport. Jeugdsupport is een maatjesproject voor jongeren die te maken hebben (gehad) met jeugdhulpverlening, risicojongeren, jonge vluchtelingen en jongeren die ondersteuning willen bij financiën. Een maatje van Jeugdsupport biedt hen een luisterend oor, aandacht en ondersteuning bij vragen over bijvoorbeeld het vinden van een leuke vrijetijdsbesteding, sociale contacten, of zelfstandig wonen.

Als maatje word je gekoppeld aan een jongere die bij je past. Samen onderneem je leuke activiteiten zoals sporten, en hapje of een drankje doen, iets bakken of koken en samen lekker opeten, bioscoop, een culturele activiteit enz. Zo leer je elkaar kennen en ontstaat er vertrouwen. Je hebt gesprekken over wat de jongere bezighoudt zoals over vriendschappen, relaties, school/opleiding en werk, vrijetijd, praktische (regel)zaken, persoonlijke kwaliteiten en toekomstperspectief.
Je bent rolmodel, biedt een luisterend oor, helpt een jongere weer richting te geven aan zijn/haar leven. En daarnaast heb je gewoon samen een leuke tijd!

Met slechts 2 uurtjes per week ga je voor een jaar een contact met elkaar aan en maak je het verschil in het leven van een jongere of jongvolwassene!

Er is een activiteitenbudget en reiskosten worden vergoed..

Omschrijving activiteit
Als vrijwilliger kun je veel betekenen voor een jongere die veel heeft meegemaakt. Net dat steuntje in de rug of samen even iets leuks doen, kan al een heel verschil maken bij onze jongeren! Je spreekt eens per week of 2 weken af voor een jaar lang. Samen met jouw jongere beslis je wanneer je afspreekt, wat je gaat doen en hoelang het duurt.
Onze insteek is gebaseerd op gelijkwaardig contact, gezelligheid, vrije tijd invulling en ondersteuning.
Ervaring met deze doelgroep hoeft niet. Je wordt namelijk goed getraind én begeleid gedurende het jaar :)
We matchen op basis van persoonlijkheid, interesses én praktische beschikbaarheid.

Via deze link kan je binnen 60 seconden zien wat we doen: https://youtu.be/zHZv9cAkm6k

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.