Bekijk alle projecten in "DUIVEN"

Humanitas Home-start Rheden, Duiven en Zevenaar

Organisatie
Humanitas Home-Start Rheden
Soort project
Maatjes
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
DUIVEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Ouders kunnen zich best eenzaam of kwetsbaar voelen als er zoveel op hen afkomt; er is net een kindje geboren of je hebt vragen hoe je alle ballen in de lucht moet houden met je kinderen. Als vrijwilliger sta je naast de ouder en steun je hem/haar in de opvoedvragen. Soms is alleen aanwezig zijn als voldoende en opvoedervaringen delen.

Dat komt goed uit!

We zijn namelijk voor Humanitas Home-Start de Liemers op zoek naar vrijwilligers. In Duiven, Zevenaar en Westervoort
Home-Start biedt ondersteuning aan ouders in gezinnen met kinderen van 0 tot 18 jaar, met lichte opvoedvragen.

Misschien loopt het niet zo lekker in je gezin en kan het zijn dat je behoefte hebt aan een steun in de rug. Wij kunnen je als ouder hiermee helpen door de inzet van een vrijwilliger. Samen werken jullie aan het vinden van mogelijkheden en oplossingen. Op basis van vertrouwen en laagdrempeligheid bieden we je persoonlijke aandacht en steun.

Omschrijving activiteit
Als vrijwilliger word je voor een bepaalde tijd verbonden aan een gezin, en ondersteun je de ouder(s). Dit, door een luisterend oor te bieden, mee te denken in de opvoeding, samen activiteiten te doen, te helpen bij uitbreiding van het sociaal netwerk, enz. Afhankelijk van de vraag van de ouder. Wat vragen we? Inzet op 1 dagdeel per week, invoelend vermogen, steunend kunnen zijn op basis van gelijkwaardigheid. Betrokkenheid! Wat brengt het? Een basistraining Home-Start en verdere scholing/begeleiding/intervisie. Kilometervergoeding. Contact en gezelligheid in een team met collega-vrijwilligers. Dankbaarheid bij ouders en kinderen. Zinvol bezig zijn. Voldoening! Je krijgt deskundige begeleiding en scholing door de coördinatoren en daarnaast kun je zelf ook veel cursussen volgen vanuit de Humanitas Academie

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.