Bekijk alle projecten in "DORDRECHT"

Humanitas, Home-Start Dordrecht

Organisatie
Vereniging Humanitas
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
DORDRECHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Ben jij thuis in gezinnen?

Zoek je vrijwilligerswerk voor een dagdeel per week? Wil je een steuntje in de rug bieden aan Dordtse ouders met kinderen? Heb je ervaring met opvoeden? Dan is Home-Start misschien wat voor jou! Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Je biedt een luisterend oor, vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp. Wekelijks ga je bij het gezin op bezoek. Ouders geven zelf aan waarvoor ze tips of ondersteuning willen hebben. Je denkt mee met de ouders. Samen zoek je oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar gezinsondersteuning gaat een gezin weer op eigen kracht verder.

Een vrijwilliger over Home-Start: “Als vrijwilliger groei je met een gezin mee. Samen met het gezin probeer ik hun eenzaamheid te doorbreken, contacten te leggen. Dat gaat niet vanzelf, maar steeds weer ben ik verrast wat je samen kunt bereiken. Door dit alles ben ik persoonlijk heel erg gegroeid. Ik ben heel veel mooie mensen tegengekomen”

Door Home-Start word je goed begeleid. Je krijgt een training. De coördinator begeleidt je bij het ondersteuningsproces.

Kom jij ons gezellige team versterken? Bel voor meer informatie naar de coördinator van Home-Start Dordrecht Geja Platerink, telefoon: 06 20499942 of stuur een mail naar: g.platerink@humanitas.nl Meer informatie is beschikbaar op: www.home-start.nl of www.humanitas.nl

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan je zon steuntje in de rug bieden. Ze komt een dagdeel in de week bij jou thuis langs.

Omschrijving activiteit
Home-Start Dordrecht is een project van Humanitas. Je biedt als vrijwilliger ondersteuning, vriendschap en praktische hulp aan gezinnen met kinderen onder de 18 jaar. Het doel van Home-Start is het zelfvertrouwen van ouders te vergroten en het versterken van hun sociale relaties. Door positief te ondersteunen (her)vinden ouders hun eigen kracht en oplossingen om moeilijke situaties het hoofd te bieden.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.