Bekijk alle projecten in "DORDRECHT"

Humanitas, Home-Start Dordrecht

Organisatie
Humanitas Drechtsteden
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
DORDRECHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Ieder gezin maakt wel eens een periode door waarin het niet zo goed gaat: ziekte, moeilijkheden met de kinderen, weinig contact met vrienden en familie, gebrek aan geld of spanningen met de partner. Meestal kun je zulke problemen zelf oplossen. Maar soms is het een opluchting als iemand tijd heeft om te luisteren of een handje helpt bij het goed regelen van praktische zaken. Een vrijwilliger van Home-Start kan je zon steuntje in de rug bieden. Ze komt een paar uur in de week bij jou thuis langs.

Ben jij thuis in gezinnen?

Zoek je vrijwilligerswerk voor 2 uur per week? Wil je een steuntje in de rug bieden aan Dordtse ouders met kinderen? Heb je ervaring met opvoeden? Dan is Home-Start misschien wat voor jou! Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Je biedt een luisterend oor, vriendschappelijke ondersteuning en praktische hulp. Wekelijks ga je bij het gezin op bezoek. Ouders geven zelf aan waarvoor ze tips of ondersteuning willen hebben. Je denkt mee met de ouders. Samen zoek je oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen.

Een vrijwilliger over Home-Start: “Als vrijwilliger groei je met een gezin mee. Samen met het gezin probeer ik hun eenzaamheid te doorbreken, contacten te leggen. Dat gaat niet vanzelf, maar steeds weer ben ik verrast wat je samen kunt bereiken. Door dit alles ben ik persoonlijk heel erg gegroeid. Ik ben heel veel mooie mensen tegengekomen”

Heb je ervaring met opvoeding of affiniteit met gezinnen? Kun je goed luisteren, ben je positief ingesteld en weet je anderen in hun waarde te laten? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Bel voor meer informatie naar de coördinator van Home-Start Dordrecht Judith Heijnen, telefoon: 06 20499942 of stuur een mail naar: j.heijnen@humanitas.nl Meer informatie is beschikbaar op: www.home-start.nl of www.humanitas.nl.

Omschrijving activiteit
Het opvoeden van kinderen kan veel voldoening geven, maar een gezin draaiende houden is niet altijd even makkelijk. Hier kom jij in beeld om een belangrijk verschil te maken voor ouders. Ouders hebben behoefte aan vriendschappelijk contact, iemand die met hen meedenkt, hen helpt zich thuis te voelen in een nieuwe gemeente of hun netwerk uit te breiden. Naast ondersteuning van de ouders kan ook tijd en aandacht worden gegeven aan de kinderen door bijvoorbeeld samen een boekje te lezen.

 Je biedt wekelijks 1,5 tot 2 uur ondersteuning bij het gezin thuis. De dag en het tijdstip spreek je samen af. Je hebt natuurlijk de mogelijkheid om af en toe een paar weken met vakantie te gaan.
 Je put uit je eigen ervaring met opvoeding, of dat nu als moeder, vader, oma, opa, tante, oom of via je werk of opleiding is.
 Je biedt tijd, aandacht en een luisterend oor.
 Je denkt met ouders mee en zoekt gezamenlijk naar oplossingen.
 Ouders geven zelf aan waarvoor ze ondersteuning willen hebben.
 Door te benoemen wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen van ouders.
Na enkele maanden tot maximaal 1 jaar ondersteuning gaan ouders zelf verder. Dit maakt jouw vrijwilligerswerk voor gezinnen zinvol en waardevol.

Training en persoonlijke groei:
 De coördinator van Home-Start begeleid je
 Je begint met een training.
 Er zijn verschillende themabijeenkomsten waar je ervaringen kunt delen met andere vrijwilligers en kennis kunt uitwisselen over bepaalde onderwerpen.
 Je ontwikkelt jezelf door dit waardevolle vrijwilligerswerk.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.