Bekijk alle projecten in "'S-HERTOGENBOSCH"

Humanitas Home-Start

Organisatie
Humanitas
Soort project
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
'S-HERTOGENBOSCH
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Humanitas Home-Start heeft vrijwilligers nodig!

Jouw opvoedervaring is goud waard!
Heb je ervaring met opvoeden als ouder of vanuit je werkervaring?
Als vrijwilliger bij Humanitas Home-Start kun je veel betekenen voor ouders en voor kinderen! Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms, als ouders de regie over hun leven even kwijt zijn, lichte opvoedvragen hebben, is een beetje hulp welkom. Een steuntje in de rug en een luisterend oor, een beetje meesturen of coachen, samen iets ondernemen kan dan heel fijn zijn.
Een keer per week bezoek je het gezin.
Reiskosten worden vergoed.

Nieuwe training start 30 maart 2022!

Ieder gezin kent soms lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan kan Home-Start 0-18 je helpen. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar met een luisterend oor, praktische hulp en wijst je op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met in elk geval één kind tussen 0 en 18 jaar.
Voor wie?
Als ouder doe je wat je kunt, maar heb je vast ook wel eens vragen, of je nu een baby hebt of een puber. Ook kunnen er spanningen zijn bijv. door ziekte, overbelasting, problemen met kinderen, partner, werk of geld. Vaak kun je dat prima zelf oplossen. Zo niet, dan is een luisterend oor of helpende hand heel fijn.
Als een kind zelf een vraag heeft, is daar ook aandacht voor. Verwacht niet dat een vrijwilliger kant-en-klare oplossingen biedt voor al je problemen, maar hij of zij kan je wel op weg helpen. De vrijwilligers van Home-Start hebben zelf ervaring met opvoeden. Bovendien traint Humanitas alle vrijwilligers voordat ze aan de slag gaan en worden ze ook daarna goed begeleid.
Hoe werkt het?
Als je je aanmeldt, bespreek je tijdens een kennismakingsgesprek met de coördinator van Home-Start hoe we je kunnen helpen. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt; we stemmen de ondersteuning af op wat voor jou -of jouw gezin- nodig is. Daarna koppelt de coördinator je aan een vrijwilliger. Als het klikt, spreken jullie ongeveer één keer per week af bij jou thuis. De ondersteuning duurt gemiddeld een jaar. Je zult al snel merken dat je meer meer zelfvertrouwen krijgt en het uiteindelijk weer alleen aan kunt.

Omschrijving activiteit
Een vrijwilliger van Home-Start ondersteunt met de dingen die de ouder belangrijk vindt. Dat kan van alles zijn. Zo kan een vrijwilliger bijvoorbeeldhelpen met het uitzoeken van een goede peuterspeelzaal of meegaan naar een lastig gesprek op school. Maar een vrijwilliger kan bijvoorbeeld ook helpen in contact te komen met andere moeders, zodat met hen ervaringen uitgewisseld kunnen worden en misschien zelfs nieuwe vriendschappen opgebouwd worden.
bij humanitas geloven we in de kracht van mensen. Onze vrijwilligers ondersteunen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Eén ding is voor ons het allerbelangrijkst. Dat onze deelnemers kunnen zeggen:
'Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken’.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt