Bekijk alle projecten in "SLIEDRECHT"

Humanitas Home-Start

Organisatie
Humanitas Home-Start
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
SLIEDRECHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren
Volwassen

Samen met de coördinator van Home-Start bespreek je in een kennismakingsgesprek jouw vragen en wensen. Hierna gaat de coördinator op zoek naar een geschikte vrijwilliger en stelt zij de vrijwilliger aan het gezin voor, waarna de daadwerkelijke ondersteuning start. Tijdens de ondersteuning bieden de vrijwilligers een paar extra handen, delen zij hun opvoedervaring of gaan vrijwilliger en gezin samen naar buiten. Ook kan de vrijwilliger je helpen contact te leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Als vrijwilliger bij Home-Start ondersteun je een dagdeel in de week een gezin met kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar. Deze ondersteuning kan bestaan uit het bieden van een luisterend oor, praktische ondersteuning, opvoedondersteuning of samen met moeder en kinderen naar buiten. De ondersteuning is tijdelijk. Van minimaal 3 maanden tot maximaal een jaar. Samen met de coördinator bespreek je vooraf jouw wensen en mogelijkheden en volg je een voorbereidende training. Tijdens het vrijwilligerswerk word je begeleidt en ondersteunt door de coördinator van jouw locatie..

Omschrijving activiteit
Humanitas Home-Start biedt gezinnen met kinderen een steuntje in de rug. Ieder gezin maakt wel eens een periode door dat het niet zo lekker loopt. De oorzaken hiervoor kunnen divers zijn. Meestal lossen die problemen zich vanzelf op, maar soms is het fijn als er iemand is die een luisterend oor heeft, met je meedenkt of praktische ondersteuning biedt. Zo iemand is de vrijwilliger bij Home-Start.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.