Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Humanitas Gezonde Maatjes

Organisatie
Humanitas Amsterdam en Diemen
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Wat ga je doen?
Eens per weer bezoek je een gezin in Amsterdam (met uitzondering van West en Nieuw-West), dat wil werken aan een gezondere levensstijl. Je wordt gekoppeld aan een kind of jongere tussen de 6 en 18 jaar.

De activiteiten kunnen o.a. inhouden: een plan met de ouders maken hoe het bijv. wel lukt om in de ochtend te ontbijten, samen met het kind bewegen of talenten ontdekken of met het kind onderzoeken welke sport hij leuk zou vinden om te doen. Het gaat om een dagdeel per week (2-4 uur). Het streven is om op een positieve manier het zelfvertrouwen te versterken en te zorgen voor gedragsverandering. Je wordt voor een jaar gekoppeld aan het kind.

Wat krijg je er voor terug?
Als vrijwilliger krijg je een training. Wanneer je start als maatje kun je rekenen op steun en coaching op maat van de coördinatoren. Regelmatig worden er (thema)bijeenkomsten georganiseerd waarin je ervaringen met andere vrijwilligers kan delen.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?
Je biedt hulp aan kinderen en ouders die een fitter, gezonder en blijer leven willen leiden, maar hier in het begin nog wel een steuntje in de rug bij kunnen gebruiken. Op een positieve manier kun je het gezin stimuleren om hun voorgenomen, nieuwe levensstijl vol te houden. Daarnaast doe je mensenkennis op en het contact met het gezin, vaak met diverse culturele achtergronden, vergroot je blikveld. Daarnaast doe je maatschappelijke ervaring op binnen een professionele organisatie en ontmoet je enthousiaste collega's.

Hoe werkt het?

Dit project is er voor kinderen in Amsterdam (met uitzondering van West en Nieuw-West). Gemiddeld bezoekt een maatje een kind een dagdeel per week, voor de duur van maximaal een jaar. Uiteraard wordt dit afgestemd op de wensen en behoeften van het gezin. Doel is het kind zich fitter, gezonder en blijer te laten voelen. Tijdens het contact is er aandacht voor (gezonde) voeding, bewegen en positieve aandacht. Ouder(s) worden hier bij betrokken. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan samen met het kind onderzoeken welke sport hij/zij leuk zou vinden om te doen en wat de mogelijkheden in de buurt zijn. Of een plan met de ouders maken hoe het lukt om in de ochtend wél te ontbijten. Het streven is om op een positieve manier het zelfvertrouwen van het kind te versterken en te zorgen dat hij/zij zich fitter, gezonder en blijer voelt. Om optimaal resultaat te bereiken sluiten wij zo veel mogelijk aan bij de (haalbare) wensen van het gezin.

Omschrijving activiteit
Kinderen tussen de 6 en 18 jaar met overgewicht krijgen een jaar een maatje om fitter, gezonder en blijer te worden.

Het streven is om op een positieve manier het zelfvertrouwen te versterken en bij te dragen aan gedragsverandering.

Ja, hier wil ik Maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een Maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die Maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt