Bekijk alle projecten in "LINGEWAARD"

Hulp bij Nederlandse Taal

Organisatie
Stichting Welzijn Lingewaard
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
LINGEWAARD
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Stichting Welzijn Lingewaard is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die inwoners uit Lingewaard willen helpen met de Nederlandse taal. Onze taal kan ingewikkeld zijn, of je nu geboren bent in Nederland of niet. Als je de taal niet goed beheerst kun je flink vastlopen in het dagelijkse leven, ook op financieel gebied. Gelukkig zijn er in Lingewaard veel vrijwilligers die willen helpen met taal, zowel individueel als in een groep. Misschien is het ook iets voor jou?
Sta jij ook open voor nieuwe taalontmoetingen? En wil je graag mensen helpen met taal zodat ze zich beter kunnen redden in het dagelijkse leven? Dan komen we graag met je in contact!
Er is altijd eerst een oriënterend gesprek zodat je zicht krijgt op het werk. In samenspraak met de coördinator kijken we wat het meest bij je past. Er is veel mogelijk! Naast goede begeleiding en ontmoetingen met andere taalvrijwilligers in het Taalmaatjescafé proberen we natuurlijk ook een goede match te maken tussen vrijwilliger en taalvrager. Een ‘klik’ is immers noodzakelijk om de taalhulp te laten slagen. Daarnaast krijg je natuurlijk ook een training laaggeletterdheid..

Omschrijving activiteit
Soms kan onze Nederlandse taal heel ingewikkeld zijn: voor mensen die vanuit een ander land naar Nederland toe zijn gekomen, maar ook voor mensen die hun hele leven al in Nederland wonen. In Nederland heeft 1 op de 9 inwoners moeite met lezen, schrijven, rekenen of met de computer. Het grootste deel van deze mensen is gewoon in Nederland geboren. Voor deze mensen is er taalhulp in Lingewaard. Taal is immers nodig om je werk of opleiding te kunnen doen, brieven goed te kunnen lezen en begrijpen, of om je (klein-)kinderen voor te kunnen lezen. Maar taal is ook nodig om je financiën goed te kunnen ordenen.

Als je moeite hebt met taal kan dat ook veel stress opleveren. Veel mensen denken dat ze de enige zijn met dit probleem, maar dat is dus niet zo! Hulp vragen kan soms wel lastig zijn, omdat er schaamte kan zijn. En je hebt het toch al zo lang zonder hulp gered? Toch is het belangrijk om taalhulp te vragen om alles wat gemakkelijker te maken.

Stichting Welzijn Lingewaard biedt taalhulp, individueel maar ook in een groep. En er zijn ook gezellige doe-activiteiten waarbij ondertussen Nederlands geoefend wordt.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.