Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Hulp bij Dementie

Organisatie
U-Centraal
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Word vrijwilliger bij Hulp bij Dementie en maakt jezelf onvergetelijk! Je bent het lichtpuntje van de week voor iemand met dementie en zijn of haar eventuele mantelzorger. Je ontdekt hoe je met iemand met dementie toch een band kunt opbouwen. Je leert jezelf van een andere kant kennen. Je doet levenservaring op en deelt jouw levenservaring met anderen. Het moment dat je bij de cliënt bent is belangrijker dan de herinnering. Door jouw bezoekjes laat je iemand opbloeien! Na een korte scholing over dementie koppelen we je aan iemand met dementie. Je wordt door ons op maat begeleid en kunt verdere scholing volgen.
Op dit moment (eind oktober 2020) kunnen onze vrijwilligers nog steeds hun cliënten bezoeken..

Omschrijving activiteit
Vrijwilligers van Hulp bij Dementie bezoeken thuiswonende mensen met dementie. Ze bieden gezelschap, afleiding of ondernemen samen iets. De mantelzorger heeft zo ook even tijd voor zichzelf en kan de zorg daardoor beter volhouden.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.