Bekijk alle projecten in "HUIZEN"

Huizen zoekt maatjes

Organisatie
Vrijwilligerscentrale Huizen
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
HUIZEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen
Ouderen

Maatje word je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Dat kan op heel veel manieren: samen koffie drinken, wandelen, hardlopen, voorlezen, boekhouden, taallessen, theater en nog veel meer. Samen spreek je af hoe vaak je elkaar ziet. De meeste maatjes zien elkaar één keer per week of eens per twee weken.

Huizen is een sociale gemeente. Toch is het aantal mensen (jong en oud) dat zich eenzaam voelt in Huizen net zo groot als elders in ons land. Ben jij op zoek naar iemand om iets mee te ondernemen? Of vind je het belangrijk dat iedereen bij iemand terecht kan? Samen een museum verkennen, een goed gesprek hebben of genieten van een kop koffie op een terrasje? Samen is toch veel leuker?!

Wij koppelen mensen die op zoek zijn naar een maatje aan elkaar.

Behoefte aan een maatje? Neem gerust contact met ons op 035-5267553 of kijk op het aanbod op www.huizenvoorelkaar.nl

Omschrijving activiteit
WAT KUN JE BETEKENEN?
Jij bepaalt voor wie je maatje wilt zijn. Voor een oudere meneer die wil leren hoe hij met zijn computer kan werken, voor iemand in een rolstoel die regelmatig naar de bibliotheek of naar het theater wil, voor mensen die gezellig samen met iemand willen kletsen, wandelen, boodschappen doen of koken. Of misschien voor een nieuwe Nederlander die graag wil integreren, voor mensen met dementie die graag willen praten over vroeger of liedjes willen zingen zodat de partner even tijd voor zichzelf heeft.

HOE LANG MOET JE MAATJE ZIJN EN WAT LEVERT HET OP?
We snappen ook wel dat je je misschien niet meteen voor heel lang wilt vastleggen. We hopen dat je, als het klikt, ten minste zes maanden maatje wilt zijn. Bevalt het? Dan kun je gewoon doorgaan en elkaar vaker ontmoeten. Dit is onbetaald vrijwilligerswerk, maar met een hoge beloning. Als maatje ontdek je namelijk dat je elkaar veel kunt leren, ervaringen kunt uitwisselen en gevoelens kunt delen. Daarnaast leer je door de strubbelingen van anderen de goede dingen in het leven meer te waarderen. Plus, het is gewoon fijn en nuttig om iemand te helpen!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.