Bekijk alle projecten in "ZUTPHEN"

Home-Start Zutphen

Organisatie
Humanitas Twente
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ZUTPHEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Opgroeiende kinderen? Druk gezin? Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat alleen niet altijd even makkelijk. Er kan ruzie zijn met je kinderen, spanning met je partner, ziekte, weinig contact met familie en vrienden. Of de administratie loopt achter, een van de kinderen maakt geen huiswerk, terwijl een ander kind alleen nog maar op z'n mobiel zit te kijken, of… Het kan van alles zijn. Meestal los je de problemen zelf op. Is het nu wat te veel? Je staat er niet alleen voor. Als je thuis ondersteuning kunt gebruiken, neem dan contact op met Home-Start Zutphen.

Home-Start is thuis in gezinnen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt je een steuntje in de rug. Een luisterend oor. Vertrouwen. Tips over praktische zaken voor je gezin. Zoals iets gezelligs doen met de kinderen, advies over de administratie of samen leuke kinderboeken in de bibliotheek uitzoeken. Ook kan de vrijwilliger je helpen contact te leggen met andere ouders, om met hen ervaringen uit te wisselen of misschien nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Jij vertelt met welke vragen je zit en waarover je tips wilt hebben. Jullie trekken samen op, praten over de alledaagse opvoedproblemen en zoeken er oplossingen voor.

ERVAREN OPVOEDERS GEZOCHT! Als maatje van een gezin help je de rust en gezelligheid weer terug te laten keren. We vragen je of je wekelijks op bezoek wilt gaan bij je Home-Start gezin. Als vrijwilliger zorg je voor een positieve en ontspannen sfeer en help je ouders en kinderen weer in zichzelf te geloven.
Heb jij opvoedingservaring, ben je hartelijk en ruimdenkend en kan je goed luisteren? Kun jij je inleven in de positie van ouders die behoefte hebben aan steun, heb je oog voor de eigen kracht van ouders en de dingen die goed gaan? Dan zijn we naar jou op zoek!

Wat we vragen:
Een hart voor gezinnen
Opvoedervaring
Goed kunnen luisteren en belangstelling hebben voor anderen
Tijd en aandacht (we vragen of je 1 keer per week bij het gezin op bezoek wilt gaan)
Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), deze wordt door ons aangevraagd.

Wat we bieden:
Een training voor nieuwe vrijwilligers, deels online
Professionele ondersteuning door de coördinator
Intervisie met collega vrijwilligers
Deskundigheidsbevordering.

Omschrijving activiteit
Home-Start werkt met een wetenschappelijk bewezen effectief programma voor gezinnen met kinderen tot en met 6 jaar. In de praktijk blijkt dat Home-Start ook als positief en werkzaam ervaren wordt door gezinnen met oudere kinderen.
Home-Start Nederland is van mening dat preventie en het vroegtijdig inzetten van de ondersteuning van groot belang is. Het doel is om kleine vragen klein te houden en niet te laten uitgroeien tot grote problemen. Home-Start wil kinderen een goede start geven in het leven. Dit maakt dat het kernprogramma voor ouders met kinderen tot en met 6 jaar in alle gemeenten beschikbaar is waar Home-Start aangeboden wordt. De gemeente Zutphen biedt Home-Start aan voor gezinnen met kinderen tot en met 14 jaar als programma voor opvoed- en gezinsondersteuning.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.