Bekijk alle projecten in "HET HOGELAND"

Home-Start Het Hogeland

Organisatie
Humanitas Amsterdam
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
HET HOGELAND
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Kinderen opvoeden kan veel plezier en voldoening geven. Een gezin draaiende houden, gaat niet altijd even gemakkelijk. Elk gezin maakt weleens een moeilijke periode door. Meestal los je problemen zelf op, maar lukt het soms niet? Wat de reden ook is, vraag gerust om ondersteuning bij de opvoeding en alles wat daarbij komt kijken. De vrijwilliger van Home-Start heeft tijd om te luisteren, samen iets te ondernemen met jou en de kinderen of mee te denken over opvoedvragen. Dit kun je verwachten:
-een vrijwilliger die één keer per week een paar uur bij jou thuis komt
-persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug
-ondersteuning bij de opvoeding van je kinderen en hun contact met leeftijdsgenoten
-werken aan de relatie en communicatie met je kinderen
-de kans om contact te leggen met andere ouders
-hulp bij praktische zaken
-vriendschappelijk contact en vertrouwen
-Er zijn geen kosten verbonden aan de begeleiding.

Home-Start biedt ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan ouders met kinderen tot 18 jaar. Home-Start wil het zelfvertrouwen van ouders bij het opvoeden vergroten en hun sociale relaties versterken. Om vrijwilliger te worden bij Home-Start is het belangrijk dat je zelf ouder of opvoeder bent en deze ervaring wilt delen. Je hebt één dagdeel per week de tijd om je in te zetten voor Home-Start. Na je aanmelding als vrijwilliger bespreek je in een kennismakingsgesprek met de coördinator de werkwijze van Home-Start, je motivatie, wensen en mogelijkheden. Daarna leer je in de voorbereidingstraining hoe je volgens Home-Start te werk gaat en bereid je je voor op het geven van ondersteuning aan een gezin..

Omschrijving activiteit
Home-Start ondersteunt gezinnen vanuit de overtuiging dat je, als je kinderen wilt steunen, hun ouders moet steunen. Home-Start wil voorkomen
dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen Vrijwilligers van Home-Start hebben zelf ervaring met opvoeden en bieden wekelijks contact met ouders. De opvoedsteun door vrijwilligers is gelijkwaardig en informeel.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.