Bekijk alle projecten in "AMERSFOORT"

Home-start gezinsondersteuning

Organisatie
Humanitas Home-start Eemland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
AMERSFOORT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Iets doen? Dat is een vraag die bij velen in deze tijd naar voren komt.
Kijk een beetje naar elkaar om. Samen komen we verder. Dat zijn de uitspraken die ons nu raken.

Bij Humanitas staan we hiervoor. Humanitas kijkt al 75 jaar om naar wie er een steuntje in de rug kan gebruiken. En dat is in deze tijd meer dan ooit.
Wil jij ook iets doen? Houd je van gezinnen? Ben je gek op kinderen? Lijkt het je leuk om een gezin te ondersteunen waar het tijdelijk even niet zo lekker loopt? Misschien is vrijwilligerswerk bij Home-Start dan iets voor je.
Op dit moment bewandelen we creatieve wegen om een gezin te ondersteunen via bijvoorbeeld voorlezen via videobellen, eten op de stoep zetten en even zwaaien, huiswerk begeleiden op afstand of simpelweg een belletje aan moeder voor morele steun en support. Inmiddels zijn de eerste afspraken voor bezoekjes buiten en soms zelfs binnen ook weer gestart. Na de zomer, als het kan, hopen we als vanouds weer verder te kunnen gaan met de wekelijkse bezoekjes van vrijwilligers van 2-3 uur aan het gezin.

Wat kan je nu doen? Een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek met één van de coördinatoren en de voorbereidende cursus via e-learning starten. Op 5 oktober 2020 starten we weer met een nieuwe trainingsgroep en volgt een match met een gezin.
Kijk voor meer informatie over Home-Start op www.home-start.nl of bel met een van de coördinatoren; 06 51106776 of mail naar home-start.eemland@humanitas.nl

Geef je liever steun op het gebied van taal, administratie, verlies, eenzaamheid of echtscheiding. Ga dan naar https://www.humanitas.nl/afdeling/eemland/

Gezin zijn is niet alle dagen leuk. Door allerlei redenen kan het je teveel worden en zou het fijn zijn je verhaal kwijt te kunnen, er iemand is die meekijkt, meeloopt en meedoet, je bijvoorbeeld wegwijs maakt in een nieuwe stad, de nederlandse taal oefent, voorleest of een spelletje doet met je kinderen. Home-Start traint vrijwilligers die graag een gezin door een pittige periode heen helpt. Home-Start is geen hulpverlening. Het is een ouder voor een andere ouder onder het mom van: twee weten meer dan een.
Op www.home-start.nl bij locaties vind je de gegevens van jouw gemeente.

Omschrijving activiteit
Home-start is een wereldwijde methodiek waarbij een vrijwilliger wekelijks een gezin ondersteunt. In Nederland alleen al in meer dan 120 gemeenten. Bij Home-Start Eemland in Baarn, Amersfoort, Leusden en Woudenberg.
Als vrijwilliger biedt je een luisterend oor, praktische hulp in het gezin of bij de opvoeding, geeft de ouders zelfvertrouwen en vergroot het netwerk. Ook zijn er gezinnen die graag ondersteund worden in helpen van kinderen met schoolwerk en de nederlandse taal oefenen.
De vraag van de ouder staat centraal bij Home-Start. Een vrijwilliger komt ongeveer een jaar bij een gezin. Gezinnen kunnen zichzelf aanmelden, vaak verwezen door het wijkteam of het consultatieburo.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.