Bekijk alle projecten in "ZUIDPLAS"

Home-Start

Organisatie
St Humanitas Home Start Zuidplas
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ZUIDPLAS
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Home-Start Zuidplas richt zich op gezinnen met opgroeiende kinderen in de leeftijd 0 tm 14 jaar, waar het door allerlei verschillende situaties soms net even wat zwaarder kan zijn voor ouders.
Als vrijwilliger kun jij door een luisterend oor, een positieve bekrachtiging en soms een extra handje dan net het verschil maken.
Je inzet bij een gezin duurt minimaal 3 maanden en kan (in overleg) worden voortgezet tot een periode van maximaal 1,5 jaar.

Wat ga je doen?
• Je gaat wekelijks een uurtje langs bij je gezin.
• Je luistert en gaat met (moeder en) kinderen naar buiten.
• Je doet een spelletje of oefent met de taal.

Wat heb jij in huis?
• Je bent zelf een ervaren opvoeder of hebt als professional ervaring in het werken met kinderen.
• Je vindt het leuk om gezinnen met (jonge) kinderen een steuntje in de rug te geven.
• Je bent voor een periode van minimaal 3 maanden 2 tot 4 uurtjes (digitaal) beschikbaar per week.

Wil je steun voor je gezin? Kinderen opvoeden is meestal heel leuk. Alleen gaat dat niet altijd even makkelijk. Soms is het echt een uitdaging. Hebben je kinderen vaak ruzie met elkaar? Luistert je kind niet? Huilt de baby veel? Zit je puberkind te veel op z’n mobiel? Maakt je kind geen huiswerk? Is het te rommelig rond etenstijd? Meestal los je de problemen zelf op, maar soms heb je er geen energie meer voor. Mis je iemand met wie je dit kunt bespreken? Vraag dan steun van een van onze vrijwilligers. Ze hebben allemaal ervaring met opvoeden!

https://www.youtube.com/watch?v=uPpBf5Idl0Q

Omschrijving activiteit
Home-Start is een wereldwijd programma voor opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden ouders vriendschappelijke en praktische ondersteuning bij het opvoeden van kinderen.

Bij Home-Start is de vraag van de ouders het uitgangspunt. Een vrijwilliger bezoekt het gezin een dagdeel per week. De vrijwilliger heeft zelf ervaring met het opvoeden van kinderen. Elke vrijwilliger heeft de voorbereidende training Home-Start voor vrijwilligers gevolgd. Een betaalde Home-Start coördinator traint en begeleidt de vrijwilliger, werft gezinnen en onderhoudt contacten met andere beroepskrachten die werken in de jeugdsector.

https://www.youtube.com/watch?v=uPpBf5Idl0Q

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.