Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Home-Start

Organisatie
Home-Start Utrecht
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms loopt het tijdelijk niet zo lekker. Allerlei omstandigheden (bijv. echtscheiding, overbelasting of een beperkt netwerk) kunnen spanningen in een gezin geven, waardoor het opvoeden extra zwaar wordt. Heb jij tijd, aandacht en een luisterend oor? Lijkt het jou leuk om 2-4 uur per week een gezin tijdelijk bij de opvoeding te ondersteunen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat vrijwilligers nodig hebben:
- ervaring met het opvoeden van kinderen
-Verklaring Omtrent Gedrag
- Beheersing van het Nederlands

Wij bieden jou:
- een voorbereidende training,
- bijscholing,
- terugkombijeenkomsten,
- gezellige contacten met andere vrijwilligers,
-persoonlijke begeleiding door een coördinator.

Ben je enthousiast? Dan ben je altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook als je nog vragen hebt of meer informatie wilt, kun je contact met ons opnemen.

Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms loopt het tijdelijk niet zo lekker. Allerlei omstandigheden (bijv. echtscheiding, overbelasting of een beperkt netwerk) kunnen spanningen in een gezin geven, waardoor het opvoeden extra zwaar wordt. In zo'n periode kun je een beroep doen op een vrijwilliger van Home-Start. De vrijwilliger komt elke week langs en bieden een luisterend oor, geven praktische hulp of denken mee in de opvoeding. De vrijwilliger sluit aan op de behoefte van ouders. De meeste vrijwilligers zijn zelf ouder en zetten hun (levens)ervaring in om ouders te ondersteunen.

Omschrijving activiteit
Home-Start ondersteunt gezinnen. De vragen van de ouders staan centraal. Veelal wordt een luisterend oor gevraagd, praktische hulp of meedenken in de opvoeding. Het doel is om het zelfvertrouwen van ouders te vergroten, zodat zij op eigen kracht verder kunnen als de vrijwilliger na een aantal maanden weer vertrekt. De vrijwilliger bezoekt wekelijks een gezin op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen. De ouder heeft volop ruimte voor eigen inbreng en vindt oplossingen samen met de vrijwilliger. We zoeken mensen die hun (levens)ervaring willen inzetten om een (andere) ouder te steunen

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.