Bekijk alle projecten in "GRONINGEN"

Home-Start

Organisatie
Humanitas Groningen Stad
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
GRONINGEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Het project Home-Start is opgezet voor gezinnen die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen. De gezinnen geven zelf aan waarbij zij steun wensen: hun vraag staat centraal. Het doel is om het zelfvertrouwen van ouders te vergroten en hun sociale relaties te versterken.

Wij zoeken vrijwilligers in Groningen Stad en nabije omgeving die zich willen verbinden aan Home-Start en zo een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een gezin.

Wat we vragen:
- Ervaren opvoeder
- Affiniteit met kinderen
- Luisterend oor kunnen bieden
- Voor de duur van een jaar wekelijks of tweewekelijks een dagdeel beschikbaar (2 tot 4 uur)

Omschrijving activiteit
Home-Start ondersteunt het gezin bij de opvoeding van de kinderen, biedt praktische hulp en vriendschappelijk contact. Ouders kunnen bij de vrijwilliger hun verhaal kwijt en ouders krijgen concrete steun bij het oplossen van hun problemen. Naast ondersteuning van de ouders kan ook begeleiding worden gegeven aan de kinderen. Bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding of het leren van sociale vaardigheden. De coördinator van Home-Start zorgt voor een goede koppeling tussen het gezin en de vrijwilliger.
Het 'goud' van Home-Start zijn de vrijwilligers, die gedurende ongeveer een jaar een dagdeel per week bij een gezin thuis komt. De vrijwilligers hebben ervaring met het opvoeden van kinderen. Op basis van gelijkwaardigheid, vertrouwen en vriendschappelijk contact geef je vorm aan de ondersteuning.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt