Bekijk alle projecten in "WIERDEN"

Home Start

Organisatie
Humanitas Twente
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
WIERDEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Over de mensen waar je het voor doet
Home Start is er voor alle ouders met kinderen van 0-14 jaar. Alle ouders kunnen zich aanmelden. Het maakt niet uit hoeveel kinderen ze hebben en of ze met grote of kleine vragen zitten. Als vrijwilliger ben je er voor ouders die even de balans kwijt zijn, zich eenzaam voelen of voor wie het even teveel is.

Over ons
Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 560 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente!

Bij Home Start kun jij jouw ervaring als opvoeder inzetten om een ander te ondersteunen. Home Start vrijwilligers zijn er voor ouders van jonge kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben of met praktische vragen zitten.

“Toen ik voor het eerst van Home Start hoorde dacht ik dat het heel zwaar was, alsof er iets fout moest gaan. Maar nu heb ik zelf de ondersteuning, en dat is helemaal niet zo! Het voelt eerder alsof er een buurvrouw over de vloer komt, iemand die gewoon een andere kijk heeft op dingen. Dat heeft mij heel erg geholpen. – Melanie, deelnemer Home Start

Wij zoeken vrijwilligers die:
- Zelf kinderen hebben of ervaring met opvoeden
- 2 tot 3 uur per week beschikbaar zijn
- Goed kunnen luisteren naar zowel ouders als kinderen
- Bereid zijn om zich een jaar lang in te zetten voor een ander

Bij Humanitas Twente bieden we:
- Een nieuwe, leerzame uitdaging
- Een mooie manier om je vrije tijd te besteden
- (Werk)ervaring opdoen in een gezellige organisatie
- Professionele begeleiding én training waar je een certificaat voor krijgt
- Contact met andere vrijwilligers
- Reiskostenvergoeding en WA-verzekering.

Omschrijving activiteit
Bij Home Start word je gekoppeld aan een ouder die even wat ondersteuning nodig heeft. Een jaar lang kom je wekelijks op bezoek bij zijn of haar gezin. Je biedt een luisterend oor, geeft antwoord op praktische opvoedvragen of gaat bijvoorbeeld iets leuks ondernemen met het gezin. Het doel is dat het gezin na een jaar zonder jou verder kan!

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.