Bekijk alle projecten in "EMMEN"

Help een vluchteling op weg!

Organisatie
Stichting New Dutch Connections
Soort project
Maatjes
Mentor
Buddy
Coach
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
EMMEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

De ToekomstAcademie Emmen zoekt coaches en maatjes!

Als coach of maatje bied je een deelnemer aan de ToekomstAcademie ondersteuning bij zijn/ haar persoonlijke en professionele ontwikkeling door je eigen netwerk in te zetten. Je spreekt wekelijks af om vragen te beantwoorden en bijvoorbeeld samen een open dag te bezoeken of iets sociaals te ondernemen.

Tussen de rol van coach en van maatje zijn geen grote verschillen. Als coach heb je wat meer ervaring op de arbeidsmarkt met een groter netwerk en neem je meer de mentorrol op je. Als maatje kun je de jongere toegang bieden tot de wereld van Nederlandse leeftijdsgenoten door samen leuke dingen te doen.

Een andere rol? Wij zoeken continu professionals die hun vakkennis willen overdragen aan vluchtelingen en mensen die ons op kantoor willen ondersteunen of willen helpen met het organiseren van lokale events.

Omschrijving activiteit
NDC inspireert vluchtelingen in zichzelf te geloven en betrekt andere partijen bij hun talentontwikkeling, met als doel het realiseren van economische zelfredzaamheid. Dit doet zij o.a. door het opzetten van ToekomstAcademies door het hele land, waar zij gerichte trainingen en workshops kunnen volgen, gesteund door vrijwilligers. Wij zijn actief in Utrecht, Tilburg, Emmen en Drachten. Vluchtelingen worden gekoppeld aan een coach en een maatje die hen, gedurende minimaal een aantal maanden, op weg helpen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.