Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

Hamza (43) ziet door de spam de mail niet meer

Organisatie
De Regenboog Groep
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Hamza is een vrolijke betrokken man die vanuit een uitzichtloze situatie omhoog is gekrabbeld. Hij wil actiever de computer en smartphone gebruiken, maar vindt het eng om online te gaan. Hij is bang dat hij in de valstrik van een fraudeur stapt omdat hij digitaal niet vaardig is.

Hij wil ook iets doen tegen de stroom aan reclame in zijn mailbox, maar hij weet niet hoe. Wat is belangrijk om te bewaren en wat niet? Hij vindt het moeilijk om het verschil te zien. Dit belemmert hem in zijn digitale leven en bij het bijhouden van zijn administratie.

Hij wil heel graag meer leren over het veilig gebruiken van internet, hoe de stroom aan spam te stoppen en hoe belangrijke websites werken, zoals bijvoorbeeld mijnoverheid. Door gebeurtenissen uit zijn verleden zoekt hij een vrouw als maatje, die hij kan vertrouwen, veel levenservaring heeft en geduldig kan uitleggen.

Wat voor kennis en vaardigheden zijn nodig?
Je redt jezelf goed in de digitale wereld en wil deze vaardigheden overbrengen op een ander;
Je kunt op een rustige en geduldige manier iets uitleggen;
Je kunt op een creatieve manier bepaalde handelingen vergemakkelijken;
Je bent nieuwsgierig naar andere mensen en hebt een open houding;
Je hebt doorzettingsvermogen;
Je kun je goed luisteren en hebt een stabiele persoonlijkheid;
Je bent ouder dan 21 jaar;
Je bent een paar uurtjes per week of per twee weken beschikbaar voor minimaal een half jaar tot een jaar.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?
De Regenboog Groep is aangesloten bij de Vrijwilligersacademie. Als Regenboog vrijwilliger heb je gratis toegang tot het volledige trainingsaanbod. Je krijgt ondersteunend oefen- en trainingsmateriaal.

Omschrijving activiteit
De Regenboog Groep biedt deelnemers ondersteuning door middel van vrijwilligers die aan huis de ins en outs van computer, tablet of smartphone uiteggen en samen gaan oefenen met digitale dingen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.