Bekijk alle projecten in "ALKMAAR"

Gezinsmaatje

Organisatie
Humanitas
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ALKMAAR
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Humanitas biedt een maatje aan voor jouw gezin.
Ouder zijn is leuk, soms ook best een beetje lastig. Een vrijwilliger die zelf ook ouder is kan je helpen met lichte en alledaagse opvoedvragen. Hij/zij biedt een luisterend oor, denkt met je mee en je kunt tips en advies vragen
Samen aan de slag met de kinderen of lekker er op uit is natuurlijk ook mogelijk. De vrijwilliger komt 1 x per week langs om samen met jou en de kinderen een fijne ochtend of middag te hebben, een jaar lang.

Als maatje van een gezin kun je actief aan de slag bij Home-Start of Schoolwijs.
Home-Start is een programma waarbij gezinnen met kinderen worden ondersteund in de breedste zin van het woord. Je bezoekt wekelijks jouw gezin, zo’n twee a drie uur. Je biedt een luisterend oor, denkt mee en geeft tips en adviezen rondom de opvoeding. Soms helpt je met taal of wegwijs maken in een gemeente. Een andere keer ga je lekker samen met de kinderen en ouders aan de slag of naar buiten.
Bij Schoolwijs geef je ondersteuning aan een gezin met niet-Nederlandse ouders die kinderen op de basisschool hebben. Aan de ene kant help je bij de communicatie met en over school. Denk aan het lezen van mails en nieuwsbrieven, het voorbereiden van een oudergesprek of uitleg geven over de het schoolsystemen. Aan de andere kant help je ouders met het spelenderwijs thuis leren. Hierbij kun je denken aan praten, (voor)lezen, spelletjes doen of lid worden van de spelotheek of bibliotheek.
Je bezoekt je gezin elke week 1 a 2 uur. Je volgt vooraf bij ons een training..

Omschrijving activiteit
Home-Start is een wereldwijd programma voor gezinnen met lichte, alledaagse opvoedvragen. Schoolwijs is een programma waarbij gezinnen van nIet-Nederlandse afkomst ondersteund worden bij allerhande zaken in en rondom de basisschool van hun kinderen.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.