Bekijk alle projecten in "DIJK EN WAARD"

Gezinsmaatje

Organisatie
Humanitas Noord-Kennemerland
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
DIJK EN WAARD
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Als maatje van een gezin kun je actief aan de slag bij Home-Start of Schoolwijs.
Home-Start is een programma waarbij gezinnen met kinderen worden ondersteund in de breedste zin van het woord. Je bezoekt wekelijks jouw gezin, zo’n twee a drie uur. Je biedt een luisterend oor, denkt mee en geeft tips en adviezen rondom de opvoeding. Soms helpt je met taal of wegwijs maken in een gemeente. Een andere keer ga je lekker samen met de kinderen en ouders aan de slag of naar buiten.
Bij Schoolwijs geef je ondersteuning aan een gezin met niet-Nederlandse ouders die kinderen op de basisschool hebben. Aan de ene kant help je bij de communicatie met en over school. Denk aan het lezen van mails en nieuwsbrieven, het voorbereiden van een oudergesprek of uitleg geven over de het schoolsystemen. Aan de andere kant help je ouders met het spelenderwijs thuis leren. Hierbij kun je denken aan praten, (voor)lezen, spelletjes doen of lid worden van de spelotheek of bibliotheek.
Je bezoekt je gezin elke week 1 a 2 uur.

Uiteraard worden de maatregelen rondom Corona in acht genomen . Ondersteuning live is mogelijk, maar creatieve oplossingen zijn ook mogelijk (buiten, op afstand, digitaal )

Van de vrijwilligers wordt een open houding verwacht en bij voorkeur ervaring met opgroeiende kinderen.
Daarnaast wordt er van de vrijwilliger verwacht dat hij/zij een training volgt en een Verklaring Omtrent Gedrag kan overleggen.

Humanitas biedt een maatje aan voor jouw gezin.
Ouder zijn is leuk, soms ook best een beetje lastig. Een vrijwilliger die zelf ook ouder is kan je helpen met lichte en alledaagse opvoedvragen. Hij/zij biedt een luisterend oor, denkt met je mee en je kunt tips en advies vragen
Samen aan de slag met de kinderen of lekker er op uit is natuurlijk ook mogelijk. De vrijwilliger komt 1 x per week langs om samen met jou en de kinderen een fijne ochtend of middag te hebben, een jaar lang.

Humanitas kan ook voor maatje in jouw gezin zorgen als je nieuw bent in Nederland.
Dan kan een maatje jou helpen met ontdekken hoe de school in Nederland werkt. Je krijgt uitleg. Brieven, mailtjes, formulieren lees je samen.
Daarnaast helpt de vrijwilliger jou en de kinderen thuis met praten, lezen en spelen. De vrijwilliger komt 1x per week langs, 20x.

Omschrijving activiteit
Home-Start is een wereldwijd programma voor gezinnen met lichte, alledaagse opvoedvragen. Schoolwijs is een programma waarbij gezinnen van nIet-Nederlandse afkomst ondersteund worden bij allerhande zaken in en rondom de basisschool van hun kinderen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.