Bekijk alle projecten in "STICHTSE VECHT"

GezinsBuddy's gezocht Stichtse Vecht

Organisatie
Stichting GezinsBuddy
Soort project
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
STICHTSE VECHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Spreekt het doel van Gezinsbuddy ook jou aan? Wil jij samen met ons een steun zijn voor eenoudergezinnen in de omgeving die door een zware periode gaan? Ook jij, al heb je maar een paar uurtjes per week tijd, kunt een onvergetelijk groot verschil maken voor ouder en kind.

Als stichting vinden wij het belangrijk dat ondanks dat wij vrijwilligerswerk leveren dit professioneel aanpakken. Daarom spreken wij na aanmelding een of meerdere keren af om elkaar beter te leren kennen. Je beschikt in ieder geval over een verklaring van goed gedrag, Bent minimaal 2 uurtjes per week beschikbaar en je bent goed bereikbaar voor noodgevallen

Gezinsbuddy zet zich in voor een-oudergezinnen die door een zware tijd gaan. Lukt het jou niet alleen en is jouw eigen netwerk niet toereikend genoeg om het hoofd boven water te houden? Bied de gemeente niet de steun die je nodig hebt? Wij staan voor jou klaar! Neem bij twijfel contact met ons op, je hebt niks te verliezen. Mogen wij jou helpen? Meld je aan, wij kijken uit naar jouw bericht en staan te popelen samen met jou de problemen aan te pakken.

Omschrijving activiteit
Een GezinsBuddy is een vertrouwenspersoon voor gezinnen die in de knel zitten. Er zijn gezinnen die kopje onder dreigen te gaan, ondanks het feit dat er regelmatig verschillende hulpverleners over de vloer komen. Een GezinsBuddy schept samen met het gezin orde op zaken. Welke hulp is nodig, welke niet? Daarnaast steekt een GezinsBuddy ook zelf de helpende hand uit, bijvoorbeeld in de vorm van leuke uitjes en activiteiten.
Het feit dat een GezinsBuddy buiten kantoortijd ‘present’ is, vermindert stress voor een gezin. Het feit dat je op elk moment een beroep kunt doen op je buddy is een enorme steun. Doel van de GezinsBuddy is zorgen dat gezinnen een netwerk opbouwen en zichzelf weer kunnen redden. In veel gevallen ontstaat er een vriendschapsband: gezin en buddy maken immers veel mee samen. De GezinsBuddy wordt onderdeel van het netwerk van het gezin: de relatie is gelijkwaardig geworden.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.