Bekijk alle projecten in "ROOSENDAAL"

Gezins Maatjes | Roosendaal

Organisatie
Humanitas West Brabant West
Soort project
Maatjes
Coach
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
ROOSENDAAL
Leeftijd doelgroep
Jongeren
Volwassen

Gezins Maatje nodig?
Zijn er op dit moment spanningen in jouw gezin die je boven het hoofd groeien? Laat de druk dan niet onnodig verder oplopen. Neem contact op met het Humanitas Project Gezinsondersteuning. Dit kan telefonisch, maar nog makkelijker is het invullen en versturen van dit webformulier. Deelname aan dit project is geheel kosteloos. Wel rekenen we op volledige medewerking van het gehele gezin.

Heb je 1-2 uur per week over? Vind je het leuk om jouw ervaring met kinderen en het runnen van een gezin te delen in je eigen stad of dorp? Kun je er voor een ander zijn, zonder alles gelijk te willen oplossen? Dan is Gezins Maatje echt iets voor jou.

Wat houdt hulp van een Gezins Maatje in?
Het gaat altijd om tijdelijke ondersteuning van maximaal 1 jaar. We zoeken een gezin met hulpvraag die bij jou past. Samen met de hulpvrager bepaal je de frequentie van je bezoek, de praktijk leert dat dit vaak wekelijks is, zeker bij aanvang. Het doel is ouders tijdelijk te ontlasten en samen te werken aan het structureel vergroten van de draagkracht van het gezin. Maar dat is niet alles. Als maatje ben je ook de vertrouwenspersoon in een eventueel traject richting meer professionele hulp. Ook door het bieden van een luisterend oor en het beantwoorden van allerlei vragen aangaande verzorging en opvoeding draag je je steentje bij. Op de achtergrond is altijd een ervaren coördinator aanwezig waar je je vragen en ervaringen mee kunt delen..

Omschrijving activiteit
Wat is Gezinsmaatje?
Een Humanitas vrijwilliger in het project gezinsmaatje helpt deelnemers bij het terugvinden van de balans. Alle vrijwilligers in dit project hebben ruime ervaring met het opvoeden van kinderen. Vanuit deze eigen ervaring, ondersteund met een speciale training, staan zij deze jonge ouders bij door één dagdeel per week mee te draaien in hun gezin.

Wie kan een beroep doen op Gezinsmaatje?
In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Spanningen ten gevolge van ziekte, mentale overbelasting of problemen met kinderen, partner, werk en/of financiën. Wanneer jonge ouders in de gemeente Roosendaal hulp willen, kunnen zij een beroep doen op de vrijwilligers van het project gezinsmaatje.

Wat biedt Humanitas je?
Een gedreven en leuk team van 10 collega's
Gemaakte onkosten/ reiskosten worden vergoed
Een mooie aantekening op je CV
regelmatig intervisie bijeenkomsten om ervaringen te delen en te leren van andere maatjes
Een betrokken en ervaren coördinator die je bijstaat bij vragen en knelpunten