Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Gespreksleider ouder-kindgroep

Organisatie
Taal Doet Meer
Soort project
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Volwassen

Houd jij van taal en heb je affiniteit met andere culturen? Vind je het belangrijk dat ouders gestimuleerd worden om hun kennis en ervaring uit te wisselen in de Nederlandse taal? Kun jij hen ook stimuleren als ze een taalachterstand hebben? Dan ben jij onze nieuwe gespreksleider ouder-kindgroep!

WAT IS LEZEN EN PRATEN MET JE KIND?
Het project Lezen en Praten met je Kind richt zich op ouders met een taalachterstand in de Nederlandse taal, die jonge kinderen hebben in de leeftijd van 0 t/m 3 jaar. In een ouder-kindgroep oefenen de ouders hun eigen spreekvaardigheid en vergroten hun woordenschat. Tegelijkertijd wisselen de ouders met elkaar hun ervaringen en ideeen uit over verschillende opvoedings- en gezondheidsthema’s, maar ook over allerlei onderwerpen die betrekking hebben op de Nederlandse samenleving. Zo raken zij tegelijkertijd meer wegwijs in de Nederlandse samenleving en doen zij tegelijkertijd nieuwe sociale contacten op. Spelenderwijs laten we in de ouder-kindgroep zien hoe de ouders het taalaanbod in hun eigen moedertaal kunnen vergroten door spelletjes te doen, voor te lezen, verhalen te vertellen en liedjes te zingen met hun kinderen. Zo krijgen zij handvaten om thuis aan de slag gaan met de stimulatie van de taalontwikkeling bij hun kinderen en de verrijking van hun taalomgeving thuis.

Omschrijving activiteit
Als gespreksleider van een ouder-kindgroep ga jewekelijks, op een doordeweekse ochtend, samen met een groepje ouders in gesprek over allerlei thema's. Dit doe je met behulp van lesmateriaal van Taal Doet Meer. Het doel van deze bijeenkomsten is dat ouders hun kennis en ervaringen delen, hun spreekvaardigheid verbeteren en hun woordenschat vergroten, hun kinderen stimuleren op het gebied van taal en ontwikkeling én nieuwe sociale contacten opdoen. Je bent hiervoor zo'n 3 uur per week beschikbaar. Mocht je zelf een jong kind hebben, dan ben je uiteraard vrij om hem of haar mee te nemen naar de ouder-kindgroep!

Om jou helemaal klaar te stomen voor jouw rol als gespreksleider krijg je van ons een training. We bereiden je voor op het taalaspect van de bijeenkomsten en bekijken met jou de mogelijkheden van de ouder-kindgroep. Verder zijn de enige vereisten dat je passie hebt voor je rol als gespreksleider, zelfstandig kan werken en je voor minimaal een jaar inzetbaar bent.

WAT BIEDEN WIJ?
- Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
- Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
- Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
- Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
- Waardering en begeleiding
- Een super leerzame introductiecursus
- Een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

INTERESSE / VRAGEN?
Reageer dan op deze vacature!

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.