Bekijk alle projecten in "ASSEN"

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Organisatie
Oecumenische Stichting voor Maatschappelijk Activeringswerk in Noord-Holland
Soort project
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
ASSEN
Leeftijd doelgroep
Jongeren

Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou!
Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou.

Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk.
Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie.

Wat moet je weten:
• Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar
• Maximaal 6 maanden
• Gemiddeld 4 uur per week
• Tijd en plaats zijn flexibel
• Met leeftijdsgenoten
• Afspraak is afspraak
• Persoonlijke begeleiding
• Voor een nieuw netwerk
• Voor nieuwe vrienden!
• MDT-Certificaat
Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!

Bij friend4friend helpen jonge nieuwkomers en jonge Nederlanders elkaar. De jonge Nederlander leert van dichtbij wat het betekent een toekomst op te bouwen in een land waar je de mensen, de taal en de gewoontes niet kent.
De jonge Nieuwkomer/de statushouder leert de Nederlandse taal en leert om hulp te vragen en oplossingen te vinden voor problemen.

Samen doe je vrijwilligerswerk. Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Samen leer je elkaars cultuur kennen, leer je je eigen kwaliteiten te ontdekken, heb je nieuwe vaardigheden geleerd én ben je in een halfjaar een goede vriend rijker!

Omschrijving activiteit
Friend4friend koppelt jonge Nederlanders en jonge statushouders. Samen trek je een halfjaar lang, gemiddeld 4 uur, per week met elkaar op. Samen ga je leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan naar de ijsbaan of museum gaan. Een terrasje pikken, taaloefeningen doen of samen sporten kan ook. Zo leer je op een ontspannen manier elkaar beter kennen.
Daarnaast ga je samen vrijwilligerswerk doen. Iets wat past bij je interesses of toekomstplannen voor werk of opleiding. Samen kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een buurthuis, een school, in de zorg of bij een sportvereniging. Of je zet samen een eigen initiatief op. Zo leer je elkaars leefwereld en nieuwe mensen kennen! Je wordt begeleid door de coördinator friend4friend. Aan het einde van het traject krijg je het MDT-Certificaat.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.