Bekijk alle projecten in "UTRECHT"

Ga aan de slag als leefstijlmaatje!

Organisatie
Stichting BalanceBuddy
Soort project
Maatjes
Buddy
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
UTRECHT
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Als leefstijlmaatje ga je een kind op het gebied van voeding, sport en/of emotieregulatie begeleiden naar een fysiek en mentaal gezonder leven. Als leefstijlmaatje ben je 1 tot 3 uur per week actief bezig bij het gezin en doe je activiteiten ter ondersteuning van de persoonlijke doelen van het desbetreffende gezin. Deze activiteiten kunnen erg uiteenlopen, van een gezonde lunch maken tot verschillende sportactiviteiten ondernemen. Ook worden er af en toe activiteiten georganiseerd voor alle maatjes en kinderen samen, en sta je in contact met anderen om tips uit te wisselen.

Wilt u graag dat uw kind een gezondere leefstijl ontwikkeld?

Wij kunnen daarbij helpen!
Wij zijn Stichting BalanceBuddy, een ambitieuze stichting die zich samen met enthousiaste studenten inzet voor de gezondheid van kinderen. Bij Stichting BalanceBuddy houden we ons bezig met het verbeteren van de fysieke en mentale gezondheid van kinderen. Dit doen wij door gezinnen te koppelen aan een leefstijlmaatje. Dit maatje is een enthousiaste en door ons getrainde student met een relevante studierichting dat eens per week gedurende een jaar met het kind afspreekt en het kind begeleidt naar een gezondere leefstijl. De begeleiding van het kind bestaat onder andere uit samen sporten, samen koken, werken aan zelfvertrouwen, motiveren, monitoren, en educatie aan kind en ouder, afhankelijk van wat de behoefte is.

Omschrijving activiteit
Het doel van Stichting BalanceBuddy is "Samen werken aan gezondheid, waarbij er wordt gefocust op fysieke en mentale verbeteringen van de gezondheid". Wij zetten ons in voor gezinnen die samen met hun kind willen werken aan een gezonde leefstijl, zodat we overgewicht tegen kunnen gaan. Daarom willen we kinderen en gezinnen op een laagdrempelige manier kennis laten maken met een gezonde leefstijl. Een gezin volgt een traject onder leiding van een leefstijlmaatje die kennis heeft over gezonde voeding, beweging en emotie.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ja, ik zoek een maatje

Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul daarna het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om een maatje op maat te vinden.