Bekijk alle projecten in "TEYLINGEN"

Fietsmaatjes Teylingen

Organisatie
Fietsmaatjes.NL
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
TEYLINGEN
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

U kunt zich aanmelden als gast bij Fietsmaatjes als u niet meer zelfstandig kunt fietsen. Bijvoorbeeld door ouderdom heeft u moeite de balans te bewaren of u bent vergeetachtig; U bent slechthorend of slechtziend; U heeft een handicap, maar kunt nog wel zitten. Op de duofiets kunt u veilig naar buiten met een maatje. De organisatie houdt rekening met uw wensen en koppelt u met een maatje die bij u past. Samen gaan jullie naar mooie plekjes in uw eigen omgeving. U bent in beweging en u heeft gezellig contact met uw maatje. Het is veilig ook met corona, want we hebben coronaschermen. Samen fietsen en genieten!

Een maatje gaat fietsen op een electrisch ondersteunde duofiets met een gast. Dit is iemand die graag naar buiten wil en in beweging wil zijn, maar dat niet meer zelfstandig kan. U wordt door de organisatie gekoppeld aan een gast die bij u past. U plant zelf de fietsrit op een online planningstool. U spreekt zelf af met uw gast. Samen maakt u een fietsrit op de duofiets van 1-3 uur. Samen genieten!.

Omschrijving activiteit
In Nederland heeft 12% van de mensen een beperking in bewegen, cognitie, zien of horen. Daardoor komen ze minder vaak buiten en raken soms in een sociaal isolement. Onze fietsmaatjes halen deze mensen op en gaan met ze fietsen op een elektrisch ondersteunde duofiets. Samen maken zij fietstochten van 1 tot 3 uur. Door Fietsmaatjes hebben onze gasten meer sociale contacten, zijn vaker buiten, en zijn meer in beweging. Samen lekker fietsen en genieten!
Onze organisatie koppelt gast en vrijwilliger zorgvuldig met elkaar.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.