Bekijk alle projecten in "AMERSFOORT"

ErOpUit met een oudere of met een bewoner met niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Organisatie
Woonzorgcentrum Nijenstede
Soort project
Maatjes
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
2
Gemeente
AMERSFOORT
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Op Woonzorgcentrum Nijenstede wonen verschillende mensen die het erg fijn zouden vinden om een maatje te hebben. Een maatje om even gezellig te kletsen, of om er op uit te gaan.
Het woonzorgcentrum ligt recht tegenover een prachtig park (Park Randenbroek) waar heerlijk gewandeld kan worden en waar even een rustmomentje gepakt kan worden op één van de fijne plekjes op een bankje of in het gras.
Op Nijenstede wonen ouderen, sommigen met beginnende dementie en sommigen in een meer gevorderd stadium. De meeste ouderen hebben algemene ouderdomskwaaltjes. Wat het meest gemist wordt bij alle bewoners zijn sociale contacten. Veel ouderen voelen zich eenzaam.
Naast de groep oudere bewoners, wonen er op Nijenstede ook mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Ook voor deze mensen zoeken wij maatjes, gewoon om er even op uit te gaan, muziek te luisteren, wat drinken in het centrum van Amersfoort (op loopafstand) of om samen een leuke activiteit te doen.

Oudere bewoners met somatieke en ouderdomsklachten, waaronder dementie. Volwassen bewoners met niet aangeboren hersenletsel (NAH)

Omschrijving activiteit
Als jij iets wilt betekenen voor de bewoners van Nijenstede, wordt er eerst gekeken naar jouw interesses en voorkeuren, waarna je wordt voorgesteld aan een bewoner. Is er een klik, dan maak je een vervolgafspraak. Er is altijd iemand waar je even op terug kan vallen als dat nodig is. Als het bijvoorbeeld even niet zo lekker loopt of als je het wilt beëindigen of een nieuw contact wilt.
Wat kun je van ons verwachten?
• Een proefperiode en begeleiding als dat nodig is
• Overleg met collega maatjes
• Deskundigheidsbevordering over bijvoorbeeld dementie
• Gratis ledenpas Leef3.nuvoorjou, korting op een gevarieerd aanbod aan activiteiten en producten. Meer informatie: website Leef3.nuvoorjou
• Beweging 3.0 heeft voor de vrijwilligers, ongeacht leeftijd, een collectieve ongevallenverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering (WA) afgesloten.
• Daarnaast organiseren we jaarlijks een feestelijk samenzijn voor alle vrijwilligers van Nijenstede.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt