Bekijk alle projecten in "BREDA"

Een babbeltje, 10 min per dag

Organisatie
Stichting Mondiaal Centrum Breda
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
1
Gemeente
BREDA
Leeftijd doelgroep
Volwassen

Omdat het Maatjesproject door het Coronavirus niet echt kan worden uitgevoerd, heeft ons Maatjesproject besloten om alle vrijwilligers en taaldocenten te vragen om dagelijks een 10 minuten babbeltje te maken met onze nieuwkomers. Daarvoor hebben we nieuwe vrijwilligers nodig. We zorgen voor goede ondersteuning, informatie en begeleiding onder meer door vragenlijsten en vertaalde informatiesheets. De vraag is dus om iedere dag max. 10 minuten een babbeltje te maken met iemand die door ons aan je wordt aangeboden als babbelmaatje.

Iedere statushouder kan zich melden. Maar omdat we ons netwerk vooral in Breda en West-Brabant hebben heeft het voorkeur dat mensen uit die regio zich melden. Het gaat dus vooral om behoefte aan contact, een gesprek, een hulpvraag waar onze vrijwilligers op kunnen reageren. Bij behoefte aan individuele hulp worden de betreffende instanties ingeschakeld.

Omschrijving activiteit
Zie hierboven: het maatjesproject voortzetten via dagelijks telefonisch contact met de nieuwkomers/statushouders waar we mee in contact staan. Die kunnen ook van buiten Breda zijn.
We noemen het daarom "Een babbeltje".

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.