Bekijk alle projecten in "LEIDEN"

Dus jij bent ons nieuwe Leidse maatje? Welkom!

Organisatie
Stichting Vitalis
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
LEIDEN
Leeftijd doelgroep
Kinderen
Jongeren

Aanmelders kunnen kinderen aanmelden via de website onder het kopje 'Kind'. Lees daar de instructies. Heb je vragen? Bel dan met 070-3457571

‘Dank je wel voor de leuke dag!’

Dat is de slogan van stichting Vitalis. Een maatjesproject voor kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken.

De kinderen en jongeren (5 t/m 18 jaar) die bij Vitalis worden aangemeld groeien vaak op een in een lastige thuissituaties. De problemen waar de kinderen mee te maken krijgen verschillen, bijvoorbeeld een ziekte van één van de ouders, een ander kind in het gezin die veel zorg vraagt, alleenstaande ouders die veel uren moeten werken om voor hun kind te zorgen etc. ofwel, het zijn kinderen die wat extra plezier en aandacht verdienen!

Als vrijwilliger word je gekoppeld aan een kind die bij jou past. Jullie spreken minimaal 6 maanden lang eens per week of eens per twee weken af. Er zijn oneindig veel mogelijkheden! Jullie kunnen zwemmen, voetballen, pannenkoeken bakken, tekenen, films kijken en nog veel meer. Als vrijwilliger ben je geen hulpverlener, maar wel een waardevol steuntje in de rug voor het kind aan wie je wordt gekoppeld.

Vrijwilligers moeten boven de 18 zijn, gelieve met wat levenservaring. Als je jonger dan 18 bent, is het eventueel mogelijk om een stage te doen bij Vitalis. Er zijn veel kinderen die een maatje zoeken, dus neem vooral contact met ons op. Bel als je vragen hebt, bekijk onze site en meld je aan! Vitalis is te vinden in Den Haag, Delft, Westland, Leiden, Haarlem, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Voorschoten, Leiderdorp, Oegstgeest en Noordwijk.

Omschrijving activiteit
Vitalis is een vrijwilligersorganisatie die zich bezighoudt met de begeleiding van kinderen die het moeilijk hebben. Vitalis is er voor kinderen uit de regio Haaglanden, Delft, Westland, Leiden en Haarlem van 5 tot en met 18 jaar en is een extra steuntje in de rug, geen hulpverlening. Doelstelling is preventie van professionele jeugdhulpverlening.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.