Bekijk alle projecten in "BODEGRAVEN REEUWIJK"

De OKÉ-klas: ouder-kind-educatie

Organisatie
Stichting Bureau Bousa
Soort project
Maatjes
Mentor
Overig
Tijdsbesteding in uren per week
3
Gemeente
BODEGRAVEN REEUWIJK
Leeftijd doelgroep
Kinderen

In de OKÉ-klas ben je begeleider van twee of drie kinderen tussen de 10 en 12 jaar oud. Eén keer per week na schooltijd help je met huiswerk, met leren leren, oefen je woordenschat, en geef je de kinderen positieve aandacht. Soms ga je mee op educatieve excursies of doe je mee met een leuke workshop voor de kinderen.
Een klas omvat 6 tot 12 kinderen en vindt plaats op woensdag-, donderdag- of vrijdagmiddag. Je besteedt gemiddeld 3 uur per week aan de klas. Je bent lid van een gezellig team en krijgt goede begeleiding.
Het is fijn als je gevoel hebt voor kinderen, flexibel bent en je gedurende een schooljaar wilt inzetten. Wees ook welkom als stagiair MBO, HBO en WO.

Kinderen die naar de OKÉ-klas willen, worden aangemeld door hun leerkracht. Alle scholen in Bodegraven-Reeuwijk zijn op de hoogte van dit project.

Omschrijving activiteit
In onze OKÉ-klas (ouder-kind-educatie) helpen we kinderen die thuis (nog) niet zo goed geholpen kunnen worden met schoolse zaken als werkstukken, boekbesprekingen, toetsen, etc. De kinderen zitten in groep 6,7 of 8 van de basisschool. Ze komen één keer per week na schooltijd bij ons naar de klas. We verbreden hun horizon met educatieve excursies en leerzame gastlessen.

Ja, hier wil ik maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.

Ik zoek een maatje

De organisatie heeft op dit moment niet genoeg vrijwilligers die maatje kunnen worden.

Zoek een ander project bij jou in de buurt