Bekijk alle projecten in "AMSTERDAM"

De Muren hebben Oren

Organisatie
Stichting De Muren hebben Oren
Soort project
Maatjes
Tijdsbesteding in uren per week
4
Gemeente
AMSTERDAM
Leeftijd doelgroep
Volwassen
Ouderen

Wil je extra informatie mail ons dan op info@demurenhebbenoren.nl

Stichting De Muren hebben Oren zet zich in voor de verbinding tussen stadsbewoners van verschillende generaties met verschillende achtergronden, waarbij de lijnen van het verleden worden getrokken naar het heden. In het gelijknamige educatieve project ‘De Muren hebben Oren’ worden twee klassen met verschillende sociaal-culturele en sociaal-economische achtergrond aan elkaar gekoppeld. De leerlingen van 11-12 jaar oud uit diverse wijken ontmoeten elkaar binnen hun gedeelde stad. De belangrijkste en vaststaande thema’s van het project zijn de Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse migratiestromen, die vaak in relatie staan tot de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. We bespreken waarom bepaalde groepen mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog de stad moesten verlaten en wie na de Tweede Wereldoorlog hiernaartoe kwamen; na de dekolonisatie vanuit de voormalige koloniën, als gastarbeider tijdens en na de Wederopbouw, als latere arbeidsmigrant en als vluchteling. Leerlingen van de gekoppelde klassen krijgen samen les over deze thema’s en zij interviewen stadsgenoten of familieleden van de gekoppelde klas over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog of over hun komst naar de stad..

Omschrijving activiteit
Wij zoeken mensen die geïnterviewd willen worden. Het gaat dan om bewoners van de Gemeente Amsterdam die ofwel de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt, ofwel vanuit een ander land hiernaartoe zijn gekomen, vanuit de voormalige koloniën, als arbeidsmigrant of als vluchteling. Dit betekent dat kinderen die in Den Haag op school zitten deze bewoners lieft bij hen thuis bezoeken en leren kennen. De Vertellers die wij laten interviewen zien wij als zeer belangrijke deelnemers van ons project. Dikke maatjes dus.
Ook zoeken wij mensen die deze interviews tussen kinderen en bewoners van de Gemeente Amsterdam willen begeleiden. Ook zit zijn maatjes voor ons.

Ik wil een maatje worden

Bedankt, je hulp is hier bijzonder welkom! Vul je e-mailadres in en klik op aanmelden. Vul dan het aanmeldingsformulier in en de organisatie neemt zo snel mogelijk contact met je op. Zij bespreken graag je mogelijkheden om iemand op maat te vinden.